Проти Кучми та Януковича Канада застосує санкції

Вівторок, 30 листопада 2004, 19:21
Канадський парламент заявляє, що Центральна виборча комісія України не має легітимності, щоб проголошувати Віктора Януковича переможцем президентських виборів, і має намір ввести санкції проти президента України Леоніда Кучми та уряду, які "не гарантують демократичну волю України".

Як повідомили в прес-службі Центрального штабу Віктора Ющенка, про це сьогодні у прес-центрі лідера "Нашої України" заявив депутат канадського парламенту Борис Жесневський.

За його словами, відповідне рішення було прийнято на надзвичайній сесії канадського парламенту, що відбулась минулого тижня.

"У нашому парламенті є чотири партії. Дуже рідко трапляється, що в Канаді одноголосно приймаються резолюції. Така подія відбулась саме на цій сесії", - розповів Жесневський.

У резолюції сесії, оприлюдненій у вівторок на заході його колегами Бернардом Бігресом та Джуді Васіліса Лей, зазначається, що "вже понад 13 років у нас ведеться політика особливих відносин між Канадою та Україною.

Вони базуються на економіці та на більш ніж 100000 родинних зв'язків між Канадою та Україною. Жителі Канади зараз стоять плечем до плеча з жителями України".

Жесневський коментуючи резолюцію сказав, що "в Україні урядом зорганізовано величезний обман".

"Коли ми говоримо про цей обман, то ми говоримо про режим та ЦВК. Кучма та уряд України не гарантують демократичну волю України. Уряд Канади в разі негативних наслідків такої ситуації для народу України окрім введення власних санкцій, буде звертатися до урядів інших країн", - повідомив депутат, додавши, що "ми будемо застосовувати будь-які санкції, всі, які будуть ефективні, аж до кримінальних".

Разом з цим він зазначив, що згадані санкції уряду Канади будуть стосуватися саме президента Кучми та уряду України. "Ми противники економічних санкцій, оскільки вони, як правило, відображуються на простих людях", - додав він.

Бигрес у свою чергу повідомив, що Канада буде збільшувати розміри кадрової та технічної допомоги Україні. "Україна повинна ще раз голосувати за президента, щоб заручитися канадською підтримкою", - заявив він.

"Люди в Канаді дуже хочуть, щоб в Україні запанувала демократія та свобода", - сказала Лей.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:22
Може бути небезпечно: департамент охорони культурної спадщини КМДА проти демонтажу Арки дружби народів
12:18
Харківську телевежу вдасться відновити лише після завершення бойових дій – ОВА
12:14
Сольський про підозру НАБУ: "Йдеться про події 2017-2018 років, коли я був адвокатом"
12:12
По дорозі в навчальний центр помер військовозобов’язаний: У ТЦК кажуть про приступ епілепсії
12:10
США планують запровадити санкції проти китайських банків через допомогу Росії – WSJ
12:08
ФОТОПереяславський пес Хатіко знайшов люблячу родину та отримав нову кличку
11:49
фотоВійськовий "продав" ухилянту місце в делегації для виїзду за кордон
11:49
Росіяни скидали вибухівку з дронів: поранили жителя Берислава
11:48
відеоКадиров на тлі повідомлення про важку хворобу показав себе у спортзалі
11:43
Росіяни дещо змінили тактику і запускають по кілька дронів із різною періодичністю – ПС
Усі новини...