Росіяни повчають Фішера не втручатися в справи України й переживають за своїх журналістів

Вівторок, 30 листопада 2004, 19:53
Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив міністру закордонних справ Німеччини Йошці Фішеру, що не можна допустити втручання у внутрішні справи і ескалації напруження в Україні.

Телефонна розмова Лаврова і Фішера відбулася з ініціативи німецького міністра, йдеться у повідомленні МЗС Росії.

"Лавров детально виклав німецькому колезі позицію Росії, яка будується на неприпустимості упереджених оцінок, втручання у внутрішні справи суверенної України", - сказано у повідомленні.

У ньому відзначається, що "український народ, державна влада самі знайдуть демократичні легітимні шляхи виходу із ситуації, що створилася, відповідно до чинного національного законодавства".

"Будь-які заклики до ескалації напруження небезпечні й мають рішуче засуджуватися", - говориться в повідомленні.

В той же день офіційний представник МЗС Росії заявив, що в останні дні з Києва надходить інформація про серйозні труднощі в роботі російських журналістів, про погрози фізичної розправи на їх адресу.

Текст його виступу розміщений на сайті російського зовнішньополітичного відомства.

"Справа доходить навіть до погроз фізичної розправи з боку представників опозиції за зміст матеріалів. Є факти зриву передач у прямому ефірі", - повідомив представник російського МЗС.

"У Москві розраховують, що українська влада вживе всіх необхідних заходів для забезпечення російським журналістам нормальних умов вести професійну діяльність у повному обсязі й не допустять на їх адресу сваволі", - сказав він.

"Ситуація з кожним днем стає все складніше й це не може нас не турбувати", - сказав Яковенко.

РІА Новості й Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування