ДЕРЖСЕКРЕТАР США ПРИЇДЕ В КИЇВ ЗАХИЩАТИ ДЕМОКРАТІЮ?

П'ятниця, 10 грудня 2004, 09:36
Державний секретар США Колін Пауелл найближчими днями має відвідати Україну.

Як стало відомо з дипломатичних джерел, Колін Пауелл може відвідати Київ 11 чи 12 грудня.

Він планує побувати в Україні з метою підтримки демократичного вибору українського народу напередодні переголосування другого туру президентських виборів, повідомляє "Німецька хвиля".

На зустрічі міністрів закордонних справ країн ОБСЄ в Софії державний секретар США заявив, що країни колишнього СРСР можуть і повинні мати друзів як на заході, та і на сході. Концепція "зон впливу", за його словами, не стосується України.

Тим часом, за повідомленням прес-служби Білого дому, президент США Джордж Буш у телефонній розмові з президентами Польщі й Литви Олександром Кваснєвським та Валдасом Адамкусом подякував їм за посередництво у врегулюванні української кризи.

Він також висловив впевненість, що призначене на 26 грудня переголосування другого туру відбуватиметься чесно та без фальсифікацій, і що український народ обере нарешті свого президента.

Водночас в американському посольстві США в Києві не підтверджують інформацію про те, що держсекретар США Колін Пауелл у найближчі дні планує відвідати Україну.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю в службі преси й інформації американського диппредставництва.

В українському зовнішньополітичному відомстві також немає інформації про візит Пауелла найближчим часом.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування