Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кушнарьов взяв відпустку. Щоб агітувати за Януковича чи щоб не звільнили?

П'ятниця, 10 грудня 2004, 09:50
Голова Харківської обласної держадміністрації, голова Харківської обласної ради Євген Кушнарьов висловив намір піти у відпустку, аби мати право агітувати за кандидата у президенти Віктора Януковича.

Про це губернатор заявив у четвер на зустрічі зі своїми прихильниками.

Стосовно майбутнього переголосування другого туру президентських виборів Кушнарьов висловив свою однозначну позицію щодо підтримки Януковича, повідомляє сайт облдержадміністрації та місцева преса.

За словами Кушнарьова, навіть коли Янукович зніме свою кандидатуру, керівник Харківської області буде продовжувати агітувати проти кандидата у президенти Віктора Ющенка.

"Коли я говорив у певний момент, що я ні за Януковича, ні за Ющенка, я не змінював свого ставлення до Віктора Федоровича, і він це знає, ми розмовляли", - передає слова Кушнарьова медіа-група "Об`єктив".

Як повідомляв УНІАН, ще до початку виборів Кушнарьов звертався до Конституційного суду України з проханням розтлумачити, чи мають право чиновники та посадовці проводити агітацію, і сам виступав за надання такого права у позаурочний час.

Чи піде Кушнарьов у відпустку, залежить від рішення президента Леоніда Кучми. Дозвіл на відпустку означатиме те, пише "Об`єктив", що керівник Харківської області буде суміщати посаду голови облдержадміністрації та голови обласної ради – за кодексом законів про працю, працівника, що пішов у відпустку, звільняти не можна.

Водночас, місцевий суд Київського району Харкова у четвер вдруге призупинив рішення позачергової сесії Харківської обласної Ради про обрання Кушнарьова головою Харківської обласної Ради.

Про це заявив на мітингу у Харкові член місцевого Комітету національного порятунку Ярослав Ющенко. Українське законодавство забороняє суміщення посад голови обласної держадміністрації і голови обласної Ради, повідомив юрист від обласного штабу "Нашої України".

Ющенко зазначив, що ведеться робота, аби не допустити порушення законодавства Кушнарьовим. Він не виключив, що сесія Харківської обласної Ради збереться втретє для обрання свого голови. Ющенко також повідомив, що вже зібрано близько 500 підписів мешканців Краснокутського району для відкликання як депутата з обласної Ради Кушнарьова.

На мітингу 9 грудня також прозвучала інформація про те, що Кушнарьов написав заяву про звільнення його з посади голови обласної держадміністрації, проте в обласній адміністрації цього не підтвердили.

8 грудня на позачерговій сесії Харківської облради більшістю голосів депутати ще раз обрали головою Ради голову обласної державної адміністрації Кушнарьова. Він уже один раз був обраний головою обласної Ради рішенням надзвичайної сесії від 26 листопада.

Повторне голосування було проведене у зв`язку з необхідністю дотримання процедури обрання голови облради. Кілька днів тому Київський районний суд Харкова призупинив виконання рішення ХІХ надзвичайної сесії Харківської обласної ради від 26 листопада про призначення голови обласної державної адміністрації Кушнарьова на посаду голови обласної Ради.

8 грудня Київський районний суд Харкова мав розглянути скаргу по суті. Позивачем у справі виступає Ярослав Ющенко, племінник лідера української опозиції і один з керівників обласного штабу Віктора Ющенка, який вважає обрання Кушнарьова головою обласної Ради незаконним.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...