Різдвяного тижня від Януковича не вийде. Буде від Омельченка

П'ятниця, 10 грудня 2004, 10:25
Кабінет міністрів України не ухвалював жодних рішень із приводу перенесення робочих днів різдвяного тижня 2005 року, тому, швидше за все, буде тільки два додаткових вихідних - 3 січня (понеділок), а також 7 січня (п'ятниця).

Про це в четвер повідомила з посиланням на інформацію секретаріату уряду програма "Діловий світ" на Першому Національному телеканалі України.

За словами працівника секретаріату, будуть діяти норми Кодексу законів про працю України (КЗоТ), згідно з якими, у випадку, якщо святковий чи неробочий день збігається з вихідним, то вихідний день переноситься на наступний після святкового чи неробочий.

Оскільки офіційними вихідними на різдвяний тиждень КЗоТом установлені: 1 січня - Новий рік (в 2005 році він припадає на суботу) і 7 січня - Різдво Христове (в 2005 році припадає на п'ятницю), то перенесений буде тільки один день - вихідний з 1 січня на понеділок 3 січня.

Тобто, на різдвяний тиждень вихідними будуть - 1-3 січня (субота-понеділок), а також 7-9 січня (п'ятниця-неділя).

Як повідомлялося, у листопаді прем'єр-міністр України Віктор Янукович виступив з ініціативою зробити різдвяний тиждень із 1 по 7-8 січня святковими вихідними днями. За його словами, він уже звернувся до підтримуючої його в парламенті коаліції, щоб найближчим часом відповідний законопроект був внесений на розгляд Верховної Ради, щоб уже в 2005 році люди змогли відсвяткувати це свято.

Водночас у Києві новорічні й різдвяні свята з 1 по 9 січня будуть вихідними.

Про це повідомив київський міський голова Олександр Омельченко на апаратній нараді в Київміськадміністрації в п'ятницю.

За його словами, буде підготовлено й ухвалене рішення Київради про перенесення робочих днів 4, 5 й 6 січня на наступні вихідні в січні, лютому й березні - по одному дні в кожному місяці.

"Інтерфакс-Україна"


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування