Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Омельченко просить прибрати намети з Хрещатика, але не братиме грошей за ремонт

П'ятниця, 10 грудня 2004, 10:34
Київська міська адміністрація веде переговори зі штабом Комітету національного порятунку із приводу перенесення наметового містечка із проїзної частини Хрещатика й з Майдану Незалежності в інші, зручніші для служб міста й киян місця.

Як повідомив в інтерв'ю журналістам у п'ятницю київський міський голова Олександр Омельченко, 9 грудня Київська міськадміністрація направила відповідне звернення до начальника штабу наметового містечка, народного депутата Романа Безсмертного.

За словами мера, із сьогоднішнього дня його заступники будуть вести активні переговори з цього питання.

Зокрема, Київська міськадміністрація просить Комітет національного порятунку звільнити проїзну частину Хрещатика й Майдан Незалежності для святкування новорічних і різдвяних свят.

Мерія також просить "оптимально й зважено" підійти до проблеми розміщення наметового містечка "у місцях, які не заважають роботі й відпочинку". При цьому Омельченко нагадав, що в столиці з 1 по 9 січня будуть святкові дні.

"Сьогодні більше 440 наметів - це багато для Києва, тим більше, що суспільно-політична ситуація, якщо не повною, то більшою мірою знята після прийняття Верховною Радою рішення (пакету законів щодо стабілізації обстановки)", - сказав Омельченко.

Він висловив сподівання, що вже до 14-15 грудня ці питання будуть вирішені.

У ході апаратної наради Київської міськадміністрації в п'ятницю відзначалося, що з 9 грудня закритий доступ для учасників масових акцій у Києві в Міжнародний центр культури й мистецтв (колишній Жовтневий палац).

На сьогоднішній день там проводиться санітарна обробка. Після невеликого косметичного ремонту 25 грудня там почнуться новорічні покази для дітей.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, чи буде Київська міськадміністрація піднімати питання перед штабом Комітету національного порятунку про відшкодування витрат на проведення ремонту громадських приміщень, які займали учасники масових акцій, а також поточний ремонт асфальтового покриття на Хрещатику, Омельченко відзначив, що ці витрати незначні.

Він також нагадав, що в міському бюджеті й районів столиці наявні кошти для непередбачених випадків, які будуть використані для цих цілей.

"Інтерфакс-Україна"


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування