Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Революційний Київ" їдуть подивитись іноземці, росіяни його бояться

П'ятниця, 10 грудня 2004, 10:35
Під час "помаранчевої революції" зріс попит на тури в Україну у європейців та американців, натомість росіяни відмовляються від поїздок.

Один з з іноземних туристів Гійом Люїльє в ефірі телеканалу ICTV заявив, що "дуже важливо побачити все це саме в цей момент, коли цей рух іде з усіх куточків в країні - варто приїхати в країну і подивитися на все це".

До іноземних туристів мешканці наметового містечка вже звикли, спілкуються доброзичливими жестами. Гійом каже – такого єднання він ніде не відчував. Тури для таких, як Гійом, жартома називають - "Київ революційний".

Такі тури планувалися не для європейців, а насамперед для росіян та мешканців східних регіонів, щоб вони переконалися, що мітингувальники миролюбні, і ніякої війни у Києві нема.

"Було там декілька десятків людей, ми відкрили очі, що дійсно треба на Україну їхати, і що тут все спокійно, що це якийсь карнавал", - сказав директор туристичної фірми Ігор Захаренко.

Туристи платять лише за проживання, а екскурсії Майданом - безкоштовні. Тож тури – не стільки бізнес, скільки реклама.

Після голосування у парламенті попит на тури в Україну із Заходу значно зріс. Водночас туроператорів засмучують відмови росіян їхати до нас на зимовий відпочинок у Карпати.

В той же час, громадяни Росії стали дещо менше літати в Україну, а туроператори зафіксували певні побоювання в клієнтів при транзитних поїздках через цю країну, передає "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до проведеного в четвер опитування, тільки одна з трьох найбільших російських авіакомпаній відзначила значне зниження пасажиропотоку до Києва.

У прес-службі авіакомпанії "Сибір" повідомили, що авіаперевізник у зв'язку зі зниженням пасажиропотоку був змушений скасувати виконання рейсів в Україну в періоди з 6 по 9 грудня й з 13 по 24 грудня, що пов'язують із ускладненням політичної ситуації в Україні.

Авіакомпанія "Сибір" стала відомою в Україні після трагічних подій жовтня 2002 року, коли українські військові під час навчань збили літак цієї авіакомпанії, який летів з Ізраїлю в Росію. Тоді загинули всі пасажири й члени екіпажу. У той час міністром оборони був Олександр Кузьмук.

Тим часом, в авіакомпанії "Трансаеро", яка виконує регулярні польоти в Київ й Одесу, повідомили, що "ніякого відтоку пасажирів або масових випадків відмови від поїздок немає". "Коливання в пасажирських перевезеннях є, але вони мають сезонний характер", - повідомили в компанії.

Представник "Аерофлоту" (РТС: AFLT) також повідомив, що в авіакомпанії не відзначають скорочення пасажирських перевезень між Росією й Україною.

Тим часом, у Російському союзі туріндустрії повідомили, що можливий спад перевезень між РФ й Україною не може бути викликаний зниженням туристичного потоку, тому що він має яскравий сезонний характер і пов'язаний з літньою порою року.

Проте, співрозмовник агентства відзначив, що останнім часом батьки стали боятися відпускати своїх дітей на відпочинок до східно-європейських країн в тих випадках, коли маршрути проходження поїздів з організованими дитячими групами проходять через територію України.

Між тим, безпосередньо в Україну росіяни, як і раніше, їздять в основному на поїздах. "Всі поїзди ходять за тим самим графіком, що й раніше. Пасажиропотік не знизився, ніяких змін ми не бачимо", - сказали в департаменті ВАТ "Російські залізниці" зі зв'язків із громадськістю.

Більше того, залізниця планує на період новорічних свят на маршрутах в Україну й Молдавію ввести 25 додаткових поїздів, додали в компанії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...