Янукович боїться Західної України, тому поїде до Луганська

П'ятниця, 10 грудня 2004, 12:10
Виборчий штаб кандидата-прем'єра Віктора Януковича рекомендує своєму кандидатові відмовитися від передвиборчих поїздок у західні регіони у зв'язку з можливими провокаціями.

Про це сказав керівник штабу, депутат Верховної Ради Тарас Чорновіл в інтерв'ю газеті "Президентський вісник".

"Не варто організовувати нашому кандидатові зустрічі в Західній Україні - там дуже легко можна наштовхнутися на різні провокації, на примусову ізоляцію, тому що в цих краях влада узурпована, узурповані й силові структури", - сказав Чорновіл.

Замість цього штаб вважає за доцільне посилити роз'яснювальну роботу через засоби масової інформації й організовувати поїздки свого кандидата в центральні, північні, південні й східні регіони України з тим, щоб заручитися більшою підтримкою їх жителів на повторних виборах.

"Основний резерв - центральна й північна Україна. Ще є певна частина виборців на півдні й на середньому сході - там дехто похитнувся й свого часу проголосував за Ющенка, повіривши в гарну казку", - вважає Чорновіл.

Чорновіл зазначив, що багато виборців не підтримали Януковича в попередніх турах виборів, сприймаючи його як кандидата від влади, яку принципово не люблять.

Як очікується, в суботу Янукович приїде до Луганська. За даними Луганської облдержадміністрації, Янукович не братиме участі в роботі сесії.

Зараз же штаб і сам Янукович прагнуть роз'яснити виборцям, що представник старої влади швидше Віктор Ющенко.

Штаб підтримує проведення теледебатів Януковича з Ющенком перед переголосуванням другого туру виборів, при цьому вважаючи, що Янукович повинен вести теледебати жорсткіше, не розраховуючи на шляхетність опонента.

"Зрозуміло, що не стояти і чекати від Ющенка і його оточення шляхетності в цій виборчій гонці. Тому, вважаю, жорсткість певна має з'явитися в діалозі кандидатів, у тому числі - і під час теледебатів", - сказав керівник штабу.

Чорновіл також заявив, що він впевнений у перемозі Януковича. "Особисто я в перемозі Віктора Януковича анітрохи не сумніваюся", - сказав він.

Чорновіл додав, що штаб має намір посилити контроль за виборами, і якщо йому вдасться це зробити, не допустивши фальсифікацій, Янукович має можливість виграти із ще більшим відривом від Ющенка, ніж за результатами другого туру виборів президента, що пройшов 21 листопада.

"Маємо можливість виграти з колосальним розривом, набагато більшим, ніж він був у попередньому турі. Тоді вже ніхто, жодна країна не матиме й найменшого сумніву", - сказав Чорновіл, передає "Український вибір".

Чорновіл також повідомив, що виборчий штаб Януковича має намір проводити паралельний підрахунок голосів, максимально швидко фіксувати порушення й готувати відповідні подання.

"Думаю, що в штабах остання ніч після виборів буде абсолютно протилежною до тієї, яка була після другого туру", - сказав він.

"Штаб Януковича буде проводити паралельний підрахунок голосів, максимально швидко фіксувати порушення й готувати відповідні подання, щоб у законодавчо відведений строк - до 24.00 наступної доби - дати їм належний хід. Буде багато технологічної роботи й дуже мало - політики", - сказав він.

При цьому, підкреслив Чорновіл, "ми ігноруємо українську соціологію, український екзит-пол".

"В Україні залишилися чесні соціологи, однак вони просто елементарно переслідуються. На жаль, вітчизняна соціологія стала неймовірно кон'юнктурною", - вважає він.

"Ми будемо працювати в останньому турі нинішніх виборів з дуже вузьким колом соціологів, та й то – виключно для внутрішнього користування їхніми дослідженнями. Для того, щоб перевірити, як наші тези або звернення впливають на виборців, у чому переконали їх, а в чому - ні", - пояснив Чорновіл, передає "Інтерфакс-Україна".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News