Соціологи Павловського розповіли, що росіянам потрібен Янукович і ціла Україна

П'ятниця, 10 грудня 2004, 12:24
Переважна більшість росіян - 81% переконані, що в інтересах нашої країни - збереження цілісності України, тільки 6% опитаних упевнені у зворотньому.

При цьому половина громадян Росії - 49% вважають такий результат можливим, третина - 34% - не розділяють подібних побоювань.

Про це свідчить опитування Фонду "Общєствєнноє мнєніє", яке проводилось 4 грудня серед 1500 респондентів.

У ході опитування з'ясувалося, що дві третини респондентів (68%) стежать за ситуацією в Україні (не стежать - 29%). Ще 55% респондентів переживають із приводу тих подій, які відбуваються в цій країні останнім часом.

Ставляться до того, що відбується, спокійно 40% опитаних.

Також фонд вивчав ставлення росіян до кандидатів на пост президента України Віктора Януковича й Віктора Ющенка.

На 45% росіян саме Янукович справляє враження людини, найбільш підходящої на роль президента. Тільки 4% опитаних вважають, що на цю роль більше підходить Ющенко.

Згідно з даними опитування, до Януковича 33% росіян ставляться добре й 3% - погано, а до Ющенка, навпаки, 32% - погано й 4% - добре, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Фонд " Общєствєнноє мнєніє" під час президентської кампанії в Україні не раз оприлюднював рейтинги, які розходилися з даними українських соціологічних служб, і віддавали першість Віктору Януковичу.

Ці рейтинги в Україні оприлюднював "Російський клуб" Глєба Павловського.

Як відомо, російські центральні канали подають винятково негативну інформацію про Ющенка та події в Україні, зокрема "помаранчеву революцію".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News