Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович не пішов з посади прем’єра, бо його били

П'ятниця, 10 грудня 2004, 16:25
Кандидат в президенти Віктор Янукович заявляє, що не звільнився з посади прем’єр-міністра, щоб не спровокувати економічну кризу в державі.

Про це він заявив на брифінгу у п’ятницю у своєму штабі.

Відповідаючи, чому він не пішов у відставку з посади прем’єра, якщо він позиціонує себе як опозиціонер, а тільки у відпустку, Янукович сказав:

"Я людина принципова. Коли почалось це беззаконня, коли почалася наді мною як кандидатом, який переміг, розправа, коли, об’єднавшись, опозиція і та зрадницька влада почали мене бити, я сказав їм, що якщо ви зробили цей крок, робіть і інші беззаконні кроки – звільняйте мене. Сам я заяву писати не буду, тому що рішення Верховної Ради було незаконним, антиконституційним".

"Якби я прийняв рішення про відставку, я би погодився з цим. Я би зрадив своїм виборцям і своїм принципам", - додав він.

При цьому Янукович впевнений, що вже не повернеться у прем’єрське крісло. "Я добре розумію, що я вже не повернусь і не буду працювати главою уряду в будь-якому випадку, але ця позиція для мене принципова", - сказав він.

Окрім цього, він наголосив, що залишив в Кабміні людей, які за ці два роки "багато чого зробили для України" і не допустять економічної кризи.

"Якщо б я поганого бажав своїй країні, то сказав би: давайте всі напишемо заяви і підемо геть. І хай утримають той удар, який вони зробили і несуть відповідальність. Але я цього не зробив свідомо, бо я цього не бажаю своїй державі", - сказав Янукович.

Він також нагадав, що просив і президента, і голову Верховної Ради дати уряду допрацювати до кінця.

"І я впевнений в тому, що незважаючи на таку злодійську позицію по відношенню до цієї ситуації, все ж у них щось ворухнулось в душі і залишили уряд допрацювати, щоб утримати цю ситуацію", - додав прем’єр у відпустці.

Янукович визнав наявність кризи в економіці, назвавши її "дзеркалом кризових явищ у політиці", але додав, що вона не настільки безнадійна через той запас, який дав економіці його уряд.

Янукович пішов у безоплатну відпустку з 6 по 26 грудня. Президент підписав його заяву.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування