Путін згоден бачити Україну в ЄС, аби тільки не в НАТО

П'ятниця, 10 грудня 2004, 16:43
Президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія "могла б тільки порадіти, якби Україну прийняли до ЄС".

"У нас із Україною особливі відносини, тісно пов'язані економіки, дуже висока кооперація у виробництві. Тому включення цієї частини нашої економіки до євроструктури, сподіваюся, позитивно відбилося б і на Росії", - заявив Путін у п'ятницю на прес-конференції в Москві.

Разом з тим, він підкреслив: "Ми знаємо позицію ЄС, що в найближче десятиліття це (вступ України в ЄС) малоймовірно. Ми почали діяти у двох напрямках: з одного боку, створювати єдиний економічний простір на значній частині колишнього СРСР, а з іншого боку - вибудовувати спільний економічний простір з ЄС".

"Ми думаємо, що всі ці кроки не входять у суперечність із наступним розширенням ЄС, у тому числі за рахунок України. Навпаки, роблять цей крок (вступ України в ЄС) більш можливим", - сказав Путін.

У той же час, президент РФ підкреслив, що питання про намір України вступити в ЄС "Росії в принципі не стосується", хоча, звичайно, у нас є своя думка з цього питання".

"Ми завжди негативно ставилися до розширення НАТО. Вважаю, що воно не сприяє нейтралізації сучасних загроз. Але ми завжди ставилися позитивно до процесу розширення Євросоюзу", - сказав Путін.

Він відзначив, що "у зв'язку з розширенням у Росії і ЄС виникають проблеми, які ми вирішуємо легко або зі складнощами, але завжди в обох сторін було бажання знаходити прийнятні вирішення, і вони відшукуються".

"Тому якщо Україна хоче вступити до ЄС, якщо її туди приймуть, то нам можна буде тільки порадіти цьому", - сказав Путін.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування