Україна перестане бути "країною, що розвивається" у разі чесних виборів

П'ятниця, 10 грудня 2004, 17:15
В разі проведення демократичних виборів Україна може отримати статус країни з ринковою економікою.

Це є однією з польсько-німецьких пропозицій Євросоюзу, підготовлених країнами в жовтні цього року на випадок чесних виборів, повідомив в п´ятницю міністр закордонних справ Польщі Влодзімеж Цімошевич.

Як повідомляє польське агентство "ПАП", він також сказав, що країни пропонують ЄС підтримати Україну при вступі до Всесвітньої організації торгівлі та визнати стратегічним співробітництво сторін.

Він висловив сподівання, що Євросоюз активізує співпрацю з Україною після чесних виборів. "Надіюся, що країни-члени будуть послідовними... і не обмежаться тільки приємними словами та деклараціями", - сказав Цімошевич, передає проект "ПроЄвропа".

Міністр відзначив, що Польща зацікавлена в подальшому поглиблені співпраці України з Євросоюзом, але не може не рахуватися із розумінням цих питань в ЄС.

Нагадаємо, що 9 грудня Європейська комісія схвалила план співпраці ЄС в рамках нової політики сусідства з сімома державами, в тому числі з Україною на найближчі 3-5 років.

В той же час, прем'єр-міністр Іспанії Хосе Луїс Родрігес Сапатеро не вважає можливим вступ України до Євросоюзу найближчим часом.

"На порядку денному ЄС не передбачено нове розширення за рахунок включення України. Це відомо", - сказав іспанський прем'єр на прес-конференції в п'ятницю після переговорів із президентом Росії.

За його словами, "у Євросоюзі зараз іде процес консолідації після останнього розширення".

Разом з тим, Родрігес Сапатеро підкреслив, що у Євросоюзу "є чітка політика поводження щодо сусідів, і вона будується на принципах добросусідства", передає "Інтерфакс–Україна".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...