Піскун покарає фальсифікаторів виборів, Його не затверджуватиме Верховна Рада?

П'ятниця, 10 грудня 2004, 18:24
Генеральний прокурор Святослав Піскун заявив про намір "терміново розібратися з усіма порушеними кримінальними справами, що стосуються виборчого процесу".

У телеінтерв'ю "5-му каналу" у п'ятницю він заявив, що має намір зайнятися цим у суботу й неділю.

За словами генпрокурора, він також буде просити спікера Володимира Литвина попрацювати у вівторок і середу з депутатськими фракціями у зв'язку із заявами й скаргами, що стосуються виборчого процесу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Коментуючи поновлення Піскуна на посаді і можливість його затвердження Верховною Радою нардеп Степан Гавриш зазначив, що оскільки Піскун поновлений на посаді, то він не повинен проходити затвердження в парламенті.

Гавриш вважає, що в даний час Піскун "правильно скористався ситуацією" і звернувся до суду, назначивши, що раніше "особиста коректність" не дозволила Піскуну вступати у конфлікт з призначеним на цю посаду Васильєвим.

Соціаліст Станіслав Ніколаєнко вважає, що поновлення Піскуна на посаді має як позитивні, так і негативні аспекти.

Він зазначив, що до позитиву можна віднести те, що Піскуном були в свій час зроблені певні кроки з розслідування вбивства Георгія Гонгадзе. За його словами, водночас йшлося про "його причетність до вирішення певних господарських питань для ряду фірм".

Ніколаєнко нагадав, що свого часу на посаду Генпрокурора Піскуна висувала "донецька група", і, зокрема, нинішній перший віце-прем`єр-міністр України Микола Азаров. Він зазначив, що колишній генпрокурор Васильєв теж був "ставлеником донецьких".

Ніколаєнко сказав, що на даний час важко спрогнозувати реакцію Верховної Ради на ситуацію навколо генпрокурора. Він підкреслив, що все залежатиме від дій самого Піскуна.

А член фракції "Наша Україна" Юрій Кармазін вважає поновлення Піскуна на посаді генпрокурора "це задумана операція його Адміністрацією та купкою олігархів" для того, щоб "обійти, обдурити Верховну Раду України".

За його словами, це "є змова". Водночас, він як юрист визнає, що правові підстави для оскарження звільнення у Піскуна були, оскільки у свій час аргументація для "звільнення була вибрана невірно" президентом України Кучмою.

Разом з тим він зазначає, що Піскун пропустив терміни оскарження свого звільнення і потрібно врахувати те, що він погодився після звільнення на іншу посаду - заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони.

"Я не вірю в щирість Леоніда Даниловича", - наголосив Кармазін. За його словами, все це "було сплановано". Він підкреслив, що не вірить в те, що Піскун зробив для себе висновки з минулого, і нагадав, що під час його звільнення йшлося про вчинення ним корупційних дій.

Він назвав Піскуна "перехідною фігурою", повідомляє УНІАН.

Степан Хмара назвав Піскуна людиною, яка може продати навіть рідну маму.

"Для мене нічого дивного немає в тому, що Піскуна Кучма знову призначив Генпрокурором. Адже Кучма призначає тільки тих, кому він довіряє, знаючи що вони будуть до кінця вірно служити. Хоча тут і Кучма може помилитися, бо такі як Піскун можуть здати навіть рідну маму", - вважає Хмара, повідомляє його прес-служба.

"Я добре знаю цю людину, яка діє без принципів, згідно своєї вигоди, яка ніколи не буде ризикувати нічим, заради дотримання закону і справедливості. Піскун насамперед виконує замовлення, а закон для нього це щось чуже і далеке", - зазначив він.

Водночас Українська служба Бі-Бі-Сі нагадує, що керівник штабу Ющенка Олександр Зінченко повідомив, що обговорюватиметься принаймні чотири відомі особи, які претендуватимуть на посаду керівника генеральної прокуратури.

Оглядачі припускають, що серед цих чотирьох можуть виявитися колишні генеральні прокурори і колишні депутати парламенту Віктор Шишкін і Олег Литвак.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
21:40
Фонд підтримки енергетики України зібрав близько 410 мільйонів євро – Шмигаль
21:35
Підозра на пів мільярда: чому детективи НАБУ прийшли до аграрного міністра Сольського. Деталі справи
21:31
Лідер республіканців закликав Сенат підтримати пакет із допомогою Україні
21:15
ПриватБанк відстояв право власності на один з найбільших ТЦ у Дніпрі: намагались відсудити ексвласники
21:10
В Україні реорганізують ще два університети
20:57
баскетбол"Київ-Баскет" повторно переграв "Черкаські Мавпи" та став бронзовим призером Суперліги
20:43
Енергорегулятор виявив схему продажу електрики бізнесу за цінами для населення
20:41
В Україні створять мережу "Стартап-школа – інкубатор-акселератор": що це означає
20:41
Понад 400 млн євро виділяє Данія на відбудову та енергетику України
20:34
відеоЗеленський обговорив з Сирським посилення фронту на Донеччині
Усі новини...