Ющенко прибув до "Рудольфінерхаус". Звідти вигнали лікаря-друга Пінчука

П'ятниця, 10 грудня 2004, 19:29
Віктор Ющенко у п’ятницю ввечері прибув до Відня для обстеження в клініці „Рудольфінерхаус”.

Про це повідомляє австрійській телеканал „ORF”. Інформацію про прибуття Ющенка підтвердив директор „Рудольфінерхаус” Мікаель Цимпфер.

За повідомленням телеканалу, австрійські лікарі візьмуть у Ющенка проби крові для з’ясування причин його отруєння у вересні цього року.

Як повідомив „Українській правді” Євген Червоненко, який супроводжує Ющенка, лідер „Нашої України” прибув „на один-два дні”.

„До лікарні з’їхалися токсикологи з кількох країн світу. Є деякі нові дані. Зараз триває засідання консиліуму. На моє переконання, ми близькі до з’ясування причин отруєння Віктора Ющенка”, - сказав Червоненко.

Також, за словами депутата, у п’ятницю Ющенко пройде „чек-контроль, тобто перевірку динаміки одужання”.

Червоненко також повідомив, що з „Рудольфінерхаус” було звільнено головлікаря Лотара Віке. Він запам’ятався тим, що у ефірі каналу ICTV безпідставно, не будучи лікуючим лікарем Ющенка, спростовував версію його отруєння. Існують підозри, що Віке це робив на замовлення піар-фірм, найнятих зятем Кучми Пінчуком.

На питання, чому звільнили Віке, Червоненко сказав: „До нього були претензії на засіданні акціонерів лікарні”.

***

Сам Ющенко сказав на прес-конференції вдень, що у суботу-неділю може відвідати "Рудольфінерхаус".

За словами Ющенка, декілька днів тому з’явилися нові дані щодо його отруєння. "Моє переконання збільшилося, що те, що сталося зі мною – це акт розправи над лідером опозиції. Метою було моє вбивство".

„Українська правда”

Читайте також:

У Ющенка є дані, що його отруїли. Він полетить до Австрії


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News