Ющенко пропонує ЄС свій план. Його запрошують до Брюсселя

Субота, 11 грудня 2004, 13:12
Кандидат Віктор Ющенко закликав Євросоюз змінити своє ставлення до України та представив свій довготерміновий план євроінтеграції.

Про це йдеться у його інтерв’ю газеті Financial Times, передає його прес-служба.

"Україна чекає конкретних кроків у відповідь на демократичні і політичні процеси, що нині відбуваються у нас. Ми чекаємо аналогічних кроків і від Евросоюзу", – сказав він.

Коментуючи акції громадянської непокори, що відбувалися по всій Україні, кандидат у президенти зазначив: "За ці 17 днів ми показали, що це вже інші країна, інші люди".

Ющенко назвав чотири пункти свого плану євроінтеграції України: набути статусу країни з ринковою економікою, вступити до СОТ, стати спочатку асоційованим членом ЄС, а з часом і повноцінним.

В той же час Віктора Ющенка запрошено на зустріч із лидерами десяти консервативних урядів в Європі, яка відбуватиметься в Брюсселі.

Глави урядів мають намір зустрітися в бельгійській столиці наступного четверга напередодні саміту ЄС, передає радіо "Німецька хвиля".

Речник Європейської народної партії в Європарламенті повідомив у п'ятницю, що Ющенка запрошено на зустріч після дружнього обміну листами.

Утім, поки достеменно не відомо, чи прибуде Ющенко до Брюсселю. Поруч з питанням про вступ Туреччини до Євросоюзу політика стосовно України буде головною темою саміту 17 грудня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування