Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Від Ю. до Я. - 10%

Субота, 11 грудня 2004, 13:41
Ющенко перемагає Януковича з відривом у 10%.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова в період з 6 до 9 грудня 2004 року.

Відповіді респондентів на запитання "За кого ви збираєтеся голосувати в повторному другому турі президентських виборів?" розподілилися наступним чином: за Віктора Ющенка - 47%, за Віктора Януковича - 39%; проти обох кандидатів - 6%, не підуть голосувати - 3%, не визначилися зі своїм вибором - 5% опитаних.

Серед тих, хто має намір взяти участь у голосуванні, кандидатуру Ющенка готові підтримати 50%, Януковича - 40%, проти обох - 6%, не визначилися з вибором - 4% опитаних.

Серед тих, хто має намір взяти участь у голосуванні й уже визначився зі своїм вибором, Ющенка готові підтримати 52%, Януковича - 42% опитаних.

Таким чином, за два тижні до дня голосування Віктор Ющенко, відповідно до опитування Центру Разумкова, зберігає лідерство у президентському рейтингу й випереджає Віктора Януковича на 10%.

Як відзначає соціологічна служба Центру Разумкова, важливим фактором зростання рейтингу Ющенка є значне збільшення числа громадян, які вірять у його остаточну перемогу на виборах: число тих, хто вірить, що Янукович "має більше шансів стати президентом України", зменшилося за останні півтора місяці з 58% до 27% (на 31%), у той час як відповідний показник Ющенка збільшився з 19% до 48% (на 29%).

За даними опитування, Ющенко отримає ще переконливішу перемогу на виборах у випадку, якщо Янукович зніме свою кандидатуру.

Відповіді респондентів на запитання "За кого ви збираєтеся голосувати в повторному другому турі президентських виборів, якщо через відмову іншого кандидата від участі у виборах у виборчому бюлетені залишиться лише прізвище Віктора Ющенка?" розподілилися наступним чином: за Ющенка - 49%, проти - 36%; не підуть голосувати - 9%, не визначилися зі своїм вибором - 6% опитаних.

Серед тих, хто має намір у цьому випадку взяти участь у голосуванні, Ющенка готові підтримати 55%, проти - 40%, не визначилися з вибором - 5% опитаних.

Серед тих, хто має намір взяти участь у голосуванні й уже визначився зі своїм вибором, Ющенка готові підтримати 58%, проти - 42% респондентів.

Результати проведеного опитування свідчать, що в обох випадках Ющенко має тверді шанси одержати на виборах підтримку понад 50% виборців: 52% - якщо Янукович буде боротися до кінця, 58% - якщо Янукович зніме свою кандидатуру.

Особливістю даного опитування Центру Разумкова було проведення інтерв'ю з респондентами за межами їхнього житла, на вулиці, без фіксації в анкеті адреси респондентів. Умовна анонімність дозволила частково компенсувати "фактор страху" респондентів відверто говорити про свої електоральні переваги з незнайомим інтерв'юером, зафіксований у ході попередніх опитувань Центру Разумкова, відзначається в прес-релізі.

Опитано було 2023 респонденти старших 18 років у 118 населених пунктах, включаючи великі й малі міста, села й селища міського типу, у всіх регіонах України. Погрішність вибірки не перевищує 2,3%, без врахування дизайн-ефекту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування