Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович передумав швидко федералізувати Україну

Субота, 11 грудня 2004, 19:19
Віктор Янукович знову підкреслює, що питання федеративного устрою країни, з ініціативою якого виступають жителі ряду східних областей, не слід форсувати, однак уже зараз необхідно почати реформу місцевого самоврядування.

У ході телемосту в Донецьку ввечері в суботу він підкреслив необхідність "негайно взаятися за реформу системи самоврядування", ширше впроваджувати форми самоврядування, поступово вирішувати питання передачі прав, у тому числі в сфері економіки й фінансів у регіони.

"А наприкінці цієї реформи вже буде федералізація. Коли ми підійдемо до цього рішення, ми побачимо, чи потрібно нам це рішення приймати", - заявив Янукович.

Він відзначив, що "в основі цього рішення повинен бути шлях до самодостатності регіонів, а на цій основі - самоврядування регіонів".

Це тривалий законодавчий шлях, сказав Янукович, підкресливши необхідність дбайливо ставиться до вже досягнутого в державному будівництві.

"В ідеалі федералізація - це шлях до розвитку високого демократичного суспільства. Але шлях цей потрібно пройти продумано, без емоцій, як говорять, "з розумом", - підкреслив Янукович.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування