Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Проти Ющенка використали Оранж

Неділя, 12 грудня 2004, 12:53
Спеціалисти виключають випадкове отруєння Віктора Ющенка діоксином.

Про це в інтерв'ю Бі-Бі-Сі повідомив токсиколог Джон Генрі з лікарні Сейнт Меріз у Лондоні.

"Звичайно, Ющенко міг перебувати у місці, де діоксин був в атмосфері. Але з його оточення, яке подорожує з Ющенком, більше ні в кого не було ознак отруєння, - пояснив Джон Генрі, - А тому, дуже ймовірно, що його отруєння було цілеспрямованим. Не хочу говорити більше через те, що ця інформація є політично дражливою."

Професор розповів, що в практиці медицини подібних прецедентів не було, позаяк медики досі мали справу з помірними випадками отруєння діоксином.

У малих дозах ця високотоксична отрута діє, як правило, на печінку і може спричинити рак та інші довготривалі розлади.

"Мені один журналіст вислав фотографію пана Ющенка е-мейлом. І я сказав йому одразу, що це має бути діоксин. Ніщо інше не може призвести до таких змін у такий короткий проміжок часу", - розповів лондонський професор.

Показовим і головним симптомом, як сказав токсиколог Джон Генрі, є сильний вплив отрути не лише на внутрішні органи, а й на шкіру. І це проявляється не одразу, а трохи згодом.

На запитання, де використовується ця речовина, Джон Генрі сказав, що відомі прецеденти його використання під час воєнних дій: "Такі потужні отруйні речовини використовувалися як дефоліанти. Агент Оранж застосовували під час війни у В'єтнамі, але окрім цього діоксин - це промисловий хімікат, він також входить до складу пестицидів. Але поступово його із промислового і сільскогосподарського використання вилучили через його потенційно високу токсичність."

За даними АР, агент Оранж є найбільш токсічним для людини з діоксинів. Саме він спричинив проблеми зі здоров'ям в американських ветеранів і жителів селищ після В'єтнамської війни.

Наслідки – рак різних органів, враження імунної системи, проблеми з печінкою.

Хлорні прищі є найбільш поширеною формою ураження, яка постійно супроводжує зараження в людини. Вони можуть зникнути після того, як заканчується дія отрути, а можуть залишатися тривалий час. Але це не впливає на стан здоровя.

Діоксин у великих дозах також порушує функцію печінки, викликає її збільшення, зростання рівня жиру у крові. Ці наслідки є короткотривалими.

З даними лікарів Ющенка, рівень діоксину в печінці Ющенка зараз повернувся до норми.

Отруєння діоксином також підвищує ризик захворювання діабетом.

"Українська правда"

Читайте також:

Експертиза підтвердила - Ющенка отруїли. Діоксином

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування