Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російські ліберали приміряють помаранчевий колір. Але не вірять в російську помаранчеву революцію

Неділя, 12 грудня 2004, 16:12
Багато учасників Всеросійського громадянського конгресу, що проходив у неділю в Москві, прийшли в помаранчевому, за прикладом української опозиції.

Як повідомляє РІА "Новости", на деяких учасниках були жовтогарячі кофточки, на інші - жовтогарячі хустки, пов'язані на шию.

Учасники конгресу - представники ліберальних партій і правозахисних організацій.

За повідомленням агентства, "найбільш помаранчевий" на конгресі - куточок партії "Наш вибір", очолюваної Іриною Хакамадою. Ця партія на установчому з'їзді 30 жовтня, у розпал української виборчої кампанії, проголосила жовтогарячий також і своїм кольором.

У фойє виставлено жовтогарячі прапори "Нашого вибору", а всі програмні документи представлені на папері помаранчевого кольору.

Шовкові жовтогарячі стрічки роздавав і Комітет антивоєнних дій. Представник комітету підкреслив, що ніякого політичного підтексту в роздачі жовтогарячих стрічок немає.

"Просто для краси даємо", - сказав він, спробувавши зобразити зі стрічки бантик, приставляючи його до грудей.

Всеросійський громадянський конгрес прийняв декларацію про спільні дії, у
якій відзначається, що опозиція "готова до жорстких дій, аж до організації масових акцій громадянської непокори".

У той же час самі оратори у виступах говорили, що насправді російське суспільство не готове до "вуличної демократії", зазначає РІА "Новости".

"Ніякої помаранчевої революції в нас бути не може. В першу чергу тому, що амбіції наших політиків, і я себе не виключаю з цього ряду, надміру високі й, на жаль, ідуть попереду національних інтересів Росії", - сказав на конгресі Борис Нємцов, котрий покинув керівництво Союзу правих сил після поразки на думських виборах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування