Дружина допомагає Ющенку при спілкуванні з західною пресою

Неділя, 12 грудня 2004, 16:22
Віктор Ющенко переконаний у своїй перемозі на президентських виборах.

"Режим, що панував останні 14 років в Україні, доживає свої останні дні", – сказав Ющенко у неділю під час брифінгу у віденській клініці "Рудольфінерхаус".

"Те, що відбувається в Україні, можна порівняти за своїм значенням з розвалом СРСР та падінням Берлінської стіни", - додав Ющенко.

Його слова перекладала дружина Катерина Чумаченко. Ющенко виступив з коротким словом, а потім поїхав до Києва. Брифінг не передбачав відповіді на питання.

Ющенко подякував журналістам, які висвітлювали події в Україні, зокрема, на Майдані Незалежності. "Думаю, що сьогодні про Україну знають у всіх куточках планети… Такого в Україні не було років 100", – зазначив Ющенко.

Ющенко сказав, що не хоче напередодні виборів спекулювати діагнозом про отруєння діоксинами, який поставили йому австрійські лікарі.

"З мого боку було б не етично висловлюватися з цієї проблеми. Ця справа потребує серйозного розслідування", – сказав Ющенко і пообіцяв повернутися до цього питання одразу ж після виборів.

Окремо Ющенко подякував усім, хто був активним учасником подій останніх тижнів, зокрема, студентам, які оголосили загальнонаціональний страйк.

"Я дякую всім, хто захищав не Ющенка, а свій вибір", – сказав Ющенко. "Ми зуміли мобілізувати українське суспільство для досягнення загальної мети. Тому сьогодні ми бачимо не електорат, а громадян, які здатні захистити свої права".

Ющенко подякував лікарям клініки "Рудольфінерхауз" за "професіоналізм, підтримку і допомогу". "Дякую їм за те, що у складний час вони були поруч зі мною, – сказав Ющенко. – Я щасливий, що я – на цьому світі, і дякую їм за це".

Після цього Ющенко потиснув руки керівнику "Рудольфінерхаус" Цимпферу і доктору Корпану. На ганку лікарні він ще раз обійнявся з Цимпфером.

Як повідомляє сайт Ющенка, зранку він також привітав Віталія Кличка з перемогою, яку він здобув в бою з Денні Уільямсом.

Ющенко разом з дружиною у Відні спостерігали цей бій у прямому ефірі. Ющенко зізнався, що хоч "і дуже вболівав за Віталія, але ні хвилини не сумнівався у його перемозі".

Поєдинок закінчився о 6:23 ранку за середньоєвропейським часом у Лас-Вегасі.

Віталій Клично виступав у чорних трусах, з правого боку яких була причеплена помаранчева хусточка. Після бою над Віталієм розгорнули помаранчевий прапор "Так! Ющенко". Частина глядачів була з помаранчевою символікою – прапорцями, у шарфах, було кілька жовто-блакитних прапорів з оранжевими деталями. На боксі також був присутній Іван Плющ.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування