Отруювачі Ющенка не "замітали сліди" ?

Неділя, 12 грудня 2004, 18:18
Діоксини - поганий вибір, якщо Ющенка намагалися отруїти, вважає фінський експерт Тертту Вартіайнен з Інституту охорони здоров'я в Куопіо.

"Діоксини були, справді, дуже поганим вибором, якщо українського опозиційного лідера намагалися вбити", - заявив Вартіайнен в інтерв'ю фінському інформагентству СТТ, повідомляє РІА "Новости".

Учений зазначив, що у випадку отруєння діоксинами причину отруєння дуже легко виявити, тому що для відчутного ефекту потрібна велика доза речовини. Крім того, діоксини дуже повільно виводяться з організму, і сліди отруєння цією речовиною легко можна розпізнати навіть через кілька років після смерті людини.

"Якщо в цьому випадку мова йде про отруєння, то виходить, що було використано речовину, яка наполовину виводиться з організму тільки через сім років", - зазначив Вартіайнен. Тобто, щоб від отрути не залишилося ніяких слідів, потрібно близько 14 років, вважає експерт.

В суботу лікарі віденської клініки "Рудольфінерхауз" підтвердили, що лідера української опозиції Віктор Ющенко було отруєно діоксинами. "Однозначно мова йде про отруєння діоксинами", - сказав директор клініки Міхаель Цимпфер. Він також не виключив, що отруєння могло бути умисним.

Однак, як повідомив журналістам лікар політика Микола Корпан, один діоксин не міг заподіяти таких руйнувань організму Ющенка, з якими він надійшов у клініку.

В той же час, лікар повідомив, що вміст діоксинів у крові Ющенка при надходженні в клініку перевищувала норму в тисячу разів.

Віктора Ющенка було доставлено в клініку "Рудольфінерхауз" 10 вересня цього року із запаленням шлунка, тонкої кишки, підшлункової залози, вуха, а також набряком печінки й паралічем периферійного лицьового нерва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News