Діоксини можуть залишатися в організмі Ющенка десятки років

Понеділок, 13 грудня 2004, 09:44
Оприлюднені австрійськими лікарями відомості про отруєння Віктора Ющенка діоксинами не є вичерпними й не дозволяють зробити висновок про те, наскільки небезпечним є це отруєння для його організму, і як отруєння може позначитися на його подальшій працездатності.

Про це в ефірі телекомпанії Сі-ен-ен заявив у неділю один із
найбільших фахівців з діоксинів у США, професор медичного центру при Університеті штату Техас у Далласі Арнольд Шектер.

"У нас занадто мало (інформації), щоб зробити грамотний прогноз", - сказав професор.

На його думку, фахівцям необхідно одержати максимально докладні відомості про те, яким із приблизно 20 видів діоксинів і діоксиномістких речовин й у якій концентрації був отруєний Ющенко.

"Я не знаю, чи мають вони на увазі один чи всі діоксини. Одні залишаються (в
крові) на десятиліття, а інші починають виходити з організму дуже швидко й повністю зникнуть протягом декількох років", - заявив Шектер, який є автором наукового дослідження з діоксинів, що використовується в якості навчального й довідкового посібника медиками в США.

"Якщо вміст діоксину дуже малий, то значної шкоди не буде, але
якщо це велика кількість, то він (Ющенко) буде це відчувати протягом
багатьох років", - сказав професор.

Він відзначив, що вплив диоксинів на організм людини може привести до цілого ряду захворювань, включаючи дратівливість, безсоння, головні болі, судороги, рак, захворювання щитовидної залози й діабет.

При цьому Шектер закликав австрійських лікарів оприлюднити дані про те, у
яких саме лабораторіях був зроблений аналіз зразків крові Ющенка на
діоксин, тому що у світі тільки близько 40 лабораторій мають відповідну сертифікацію Всесвітньої організації охорони здоров'я, і тільки зроблений у них аналіз вважається повним.

Директор віденської клініки "Рудольфінерхаус" Міхаель Цимпфер, посилаючись на міркування етичного, а також політичного характеру, відмовився назвати лабораторію, у якій був зроблений аналіз крові Ющенка.

РІА "Новини"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування