Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Дніпропетровщині – зміна влади

Понеділок, 13 грудня 2004, 10:44
Глава Дніпропетровської облдержадміністрації Володимир Яцуба в понеділок подав у відставку.

За повідомленням УНІАН, про це він заявив у понеділок на брифінгу журналістам.

За словами Яцуби, він уже написав заяву. Причина цього кроку, як пояснив Яцуба, прихід до керівництва Дніпропетровської обласної Ради людей, з якими він "точно не знайде взаєморозуміння і загальних контактів".

Яцуба висловив сподівання, що новому керівництву Дніпропетровської облради вдасться докласти максимум зусиль, аби завершити те, що не встиг завершити він. Яцуба, зокрема, наголосив на добудові дніпропетровського метрополітену, 17-кілометрової автодороги у Павлограді тощо.

Яцуба сказав, що бажає стабільності на Дніпропетровщині, яка зберігалася до цього часу. За його словами, майже півтора роки, які він пропрацював на посаді голови Дніпропетровської облдержадміністрації. Він працював із задоволенням.

Яцуба зазначив, що весь цей час намагався зробити те, що колись не зробив, коли працював у Дніпропетровському міськвиконкомі.

У понеділок, 13 грудня, на 23-й сесії 4-го скликання депутати Дніпропетровської облради обрали колишнього голову Дніпропетровської обласної державної адміністрації Миколу Швеця головою обласної ради. Кандидатуру Швеця запропонувала голова облради Галина Булавка, яка заявила, що складає із себе повноваження.

Булавка зазначила, що не є конфліктною людиною, але останнім часом "відчуває певний тиск". За її словами, своє рішення вона мотивує, зокрема, ухваленням Верховною Радою України змін до Конституції.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", рішення про обрання Швеця головою облради підтримали 50 з 56 присутніх на сесії обласної ради депутатів. Рішення про зміну на посаді голови обласної ради Галини Булавки стало несподіванкою для багатьох співробітників апарату обласної ради.

Позачергова сесія обласної ради носила закритий характер: на неї не було запрошено представників ЗМІ, на центральному вході в будинок було повішено залізний ланцюг із замком.

Швець є депутатом Дніпропетровської обласної ради. В кінці липня 2003 року його було звільнено з посади голови Дніпропетровської обладміністрації на пропозицію Кабінету міністрів за результатами розгляду ситуації в АПК.

Він працював на цій посаді з 1999 року. Замість нього на початку серпня головою Дніпропетровської обладміністрації було призначено Володимира Яцубу, який з 2001 працював міністром Кабінету міністрів.

Перебування Яцуби на посаді глави облдержадміністрації супроводжувалося, зокрема, конфліктом з фінансовою групою "Приват".

Швець, у свою чергу, близький до родини президента Україна завдяки хорошим стосункам із дружиною останнього - Людмилою Кучмою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування