Крючков вважає, що армія – не з народом

Понеділок, 13 грудня 2004, 12:53
У випадку розгортання в Україні "силового варіанта" армія виконуватиме накази нинішньої влади, і не перейде на бік опозиції.

Про це в інтерв"ю російській газеті "Известия" заявив народний депутат від КПУ, голова парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Георгій Крючков.

"Армія виконуватиме накази, вона не стане вагатися", - переконаний Крючков.

"Зараз ті, хто звільняється з армії, отримують вихідну допомогу в розмірі трьох з половиною тисяч доларів. Це для військових дуже важливо, вони не стануть бунтувати", - додав він.

Незважаючи на те, що деякі співробітники і навіть цілі підрозділи МВС перейшли на бік Ющенка і заявили про визнання його законно обраним президентом України, це, на думку Крючкова, не торкнулося армії.

"Армія нікуди не перейшла. Вона сиділа в казармах і займалася своєю справою", - стверджує він. "Ми створили дуже хорошу систему соціального захисту військовослужбовців, для них це – головне. Політична ситуація їх не зачепила", - вважає народний депутат.

Крючков визнає, що лідер опозиції є фаворитом повторного другого туру виборів, які відбудуться 26 грудня, і вважає, що "єдина можливість перекрити дорогу Ющенкові – зняти кандидатуру Януковича меш ніж за 10 днів до виборів". Крючков не переконаний, що в цьому випадку Ющенкові вдасться набрати 50 процентів плюс один голос.

На думку Крючкова, значення політреформи, ухваленої парламентом, знецінюється тим, що "вона вступає в дію з 1 вересня 2005 року, а головні її положення, які стосуються формування уряду за поданням фракцій Ради, - лише після парламентських виборів 2006 року".

"За цей час новий президент встигне стільки всього зробити, так заволодіти важелями влади, що реформа не матиме сенсу", - сказав Крючков.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування