Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Брюсселі і Києві хочуть бачити отруйників Ющенка на лаві підсудних

Понеділок, 13 грудня 2004, 14:00
Якщо отруєння Ющенка мало місце, то його отруйники повинні постати перед судом. Про це заявила представник дирекції Єврокомісії по зв'язках із ЗМІ Емма Юдвін.

"Очевидно, що якщо мало місце навмисне отруєння, ті, хто несуть за це відповідальність, повинні постати перед органами правосуддя", - сказала Юдвін на брифінгу в Єврокомісії в понеділок у Брюсселі.

При цьому вона вказала, що вищий орган виконавчої влади Євросоюзу приступить до реалізації схваленого ним минулого тижня плану партнерських відносин з Україною після того, як ситуація в країні дозволить це зробити.

За словами Юдвін, план передбачає надання Україні не тільки підтримки у будівництві демократичного суспільства, але й у зміцненні системи органів правосуддя.

Довірена особа Ющенка Микола Катеринчук також вважає, що новий генеральний прокурор повинен зробити все у розслідуванні справи про отруєння лідера "Нашої України", щоб подібне не повторилося в майбутньому, і обов'язково залучити винних до відповідальності.

"Генпрокурор повинен зробити все, щоб подібне в розправі над лідерами опозиції й будь-яким іншим громадянином України не відбувалося", - заявив Катеринчук на прес-конференції.

"Це справа честі нового генпрокурора - довести справу до кінця, щоб ми довідалися злочинців, які зробили це діяння", - сказав Катеринчук, додавши: "Ми обов'язково повинні залучити до кримінальної відповідальності цих осіб".

Тим часом член тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з розслідування обставин отруєння Ющенка Микола Поліщук не виключив факту бактеріального отруєння лідера опозиції.

"Однозначно я можу стверджувати, що отруєння було. Сьогодні ті зміни обличчя, які є, свідчать про те, що було отруєння діоксинами. Але все ж таки відкидати бактеріальне отруєння не можна, тому що воно відноситься до біологічних отрут", - сказав Поліщук журналістам у понеділок у Києві.

Депутат пояснив свою точку зору тим, що на початку захворювання в Ющенка були "специфічні зміни", які "більше характерні для ендоекзотоксинів, поєднаних з хімічними речовинами".

Поліщук також стверджує, що за результатами консультацій, які були проведені з Ющенком фахівцями-дерматологами, "ще півтора місяці тому вони сказали, що це велике токсичне ураження шкіри - токсично-алергійний дерматит".

"Єдине, ми тоді не знали, якими отрутами. На сьогодні можна стверджувати - це отруєння діоксинами", - підкреслив він.

Того ж дня голова тимчасової слідчої комісії з розслідування обставин отруєння Ющенка Володимир Сівкович заявив, що заяви лікарів австрійської клініки "Рудольфінерхаус" не можуть бути доказами замаху на його життя, тому що вони не підтверджені документально.

За матеріалами Ріа "Новости" і "Інтерфакс-Україна"

Читайте також:

Експертиза підтвердила - Ющенка отруїли. Діоксином

У Ющенка немає доказів, що його "замовили" Путін і Янукович особисто

Для з'ясування отруєння Ющенка радилися з ЦРУ. Підозри падають на людей Путіна?

Діоксини можуть залишатися в організмі Ющенка десятки років

Сівкович перевірятиме, чи не отруїв себе Ющенко сам і чи не є це піаром?

Ющенко повернувся до України і все ще мовчить з "делікатного питання"

Отруювачі Ющенка не "замітали сліди"?

Піскун хоче посадити тих, хто отруїв Ющенка?

Дружина допомагає Ющенку при спілкуванні з західною пресою

Проти Ющенка використали Оранж


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...