Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко допомогла Піскуну піднятися з колін

Понеділок, 13 грудня 2004, 15:50
Поновлений рішенням суду на посаді Генерального прокурора Святослав Піскун стверджує, що він дуже змінився, і обіцяє "працювати на Україну".

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Свобода".

За словами Піскуна, звернутися до суду його "надихнула помаранчева революція", тоді як раніше він цього не робив через погрози на його адресу. "Якби не вона, я б нікуди не пішов. Але це був такий сильний енергетичний поштовх. Я побачив, як піднялися з колін мільйони людей, і подумав: а чим я гірший? І вирішив теж піднятися з колін, на яких стояв рік тому", - розповів Піскун.

У той же час, відсутність будь-якого публічного висловлення своєї позиції в дні "помаранчевої революції" Піскун пояснив тим, що він "по життю аполітична людина", і в нього "немає якихось політичних уподобань".

Піскун оцінив "політичну погоду" для себе як не дуже сприятливу, щоб довго утриматися на посаді. "Бо кожна політична сила прагне мати свого прокурора. А я як був нічий, так ним і лишився", - пояснив Генеральний прокурор.

"То ж якщо нового президента і парламент влаштовуватиме "нічийний" прокурор, який, незважаючи на помилки, все одно намагається діяти у відповідності з законом, я готовий працювати й надалі", - продовжив він, додавши, що не тримається за місце.

За словами Піскуна, змінилося і його ставлення до Юлії Тимошенко. "Я ж і завдяки Тимошенко встав із колін", - пояснив він.

"Свою позицію по її справі теж збираюся переглянути, зважаючи на рішення американського суду в справі Лазаренка… Зараз же в мене до Юлії Володимирівни жодних питань немає – сказав Піскун (за його попередньої каденції на посаді Генерального прокурорства на Тимошенко було заведено 250-томну кримінальну справу).

Піскун також пообіцяв, що поки він працюватиме генпрокурором, "сепаратизму в Україні не буде". "А ті, хто на це зважиться або вже зважився, погано закінчать", - пригрозив Генпрокурор.

На запитання про те, як він збирається домовлятися з внутрішньою опозицією в середовищі прокуратури, Піскун відповів: "Відповім словами Ющенка, які він виголосив на одному мітингу: "Браття і сестри, друзі мої рідні! Давайте працювати на Україну!"

Він пообіцяв не "ламати долі працівників, якими заполонив прокурорські органи" його попередник. "Повірте, мені однаково, звідки вони — з Донецька чи Дніпропетровська. Хай вони звідти хоч усі будуть, аби працювали так, як сьогодні потрібно Україні", - сказав Піскун, тут же висловивши нерозуміння, що зараз, у час виборів "понад 60 співробітників центрального апарату Генпрокуратури, в основному ті, що прийшли з Донецька, перебувають у відпустках".

Піскун повідомив, що "Колінько виявила бажання залишитися працювати на посаді заступника генерального прокурора", і він "не збирається її звільняти (Піскуна було звільнено за рішенням Координаційної ради по боротьбі з корупцією і оргзлочинністю, яку в той час очолювала Ольга Колінько).

Також Піскун висловив готовність позбавити органи прокуратури функцій такого "атавізму", як загальний нагляд". Зайвим для прокуратури, на думку Генпрокурора, є й слідство. "Його (слідство) варто передати до спеціального слідчого комітету, який діяв би під егідою президента України", - сказав Піскун.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
18:33
фотоНа Харківщині нацгвардійці знищили БМП з російським десантом
18:25
"Ліси України" ініціювали понад 250 справ за фактами зловживань на своїх підприємствах
18:21
Якщо права пацієнта порушують: у НСЗУ роз’яснили, як подати скаргу на медзаклад
18:12
У Румунії назвали, скільки українських чоловіків втекли в цю країну від мобілізації
18:03
Politico: США у п'ятницю оголосять пакет військової допомоги Україні на $400 млн
18:00
Бої на Харківщині: росіяни штурмують Плетенівку, біля Гатища ворога блоковано – джерело
18:00
фотоВчені реконструювали обличчя давньоєгипетської мумії: її знайшли в австралійській школі
17:57
Добудова третього енергоблока ХАЕС може тривати до трьох років – Галущенко
17:49
Поблизу Дніпра збили російську авіаційну ракету
17:42
фото"Красівуля з голосюлькою": очільницю інституту гендерних досліджень звинувачують в мізогінії
Усі новини...
Реклама: