Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З Ради Європи поздоровили Литвина, а Україні пообіцяли підтримку

Понеділок, 13 грудня 2004, 16:46
Порушення в 2-ому турі президентських виборів завдали шкоди іміджу України на міжнародній арені, вважає генеральний секретар Ради Європи Террі Девіс.

"Порушення під час другого туру голосування 21 листопада завдали шкоди іміджу України на міжнародній арені", сказав він на зустрічі з головою Верховної Ради Володимиром Литвином у понеділок у Києві.

Як розповів журналістам після зустрічі прес-секретар Литвина Ігор Сторожук, Девіс відзначив, що за подіями в Україні стежив увесь світ.

Генсек РЄ поздоровив Україну з тими кроками, які зробив український парламент для подолання кризи в країні й розвитку демократії.

На думку Девіса, досягнуті результати дуже важливі. "Для нас це важливо, оскільки Україна є повноправним членом Ради Європи", - сказав він.

Литвин обговорив зі співрозмовником нинішню ситуацію в Україні, у свою чергу, відзначивши, що головне завдання зараз - щоб переголосування 2-го туру було своєчасним і демократичним.

Спікер підкреслив зацікавленість в активізації співробітництва з міжнародними організаціями, у тому числі, з Радою Європи. Він також нагадав, що в 2005 році здійсниться 10 років з тих пір, як Україна стала повноправним членом РЄ.

Девіс відзначив, що якщо переголосування 2-го туру буде демократичним, "то Україна відчує підтримку з боку інших членів Ради Європи".

"Інтерфакс-Україна"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування