Янукович: Донбасу нема чого боятись Ющенка

Понеділок, 13 грудня 2004, 17:43
Кандидат у президенти Віктор Янукович упевнений у своїй перемозі на виборах 26 грудня.

"Ющенко нічим не загрожує Донбасу, тому що він не буде обраний, а своє місце в житті він знайде", - сказав Янукович на прес-конференції в понеділок у Києві, відповідаючи на питання журналістів, чим саме лідер опозиції може загрожувати Донбасу у випадку його перемоги.

Донбас - східний регіон України, у якому Янукович набрав найбільшу кількість голосів.

Він назвав Ющенка "випадковою людиною, яка ніколи не зрозуміє, що таке Донбас".

"Він зовсім не знає промисловості, не розуміє тих відносин, які є в цьому розвиненому регіоні України, який дає 20% ВВП", - сказав Янукович.

Разом з тим він відзначив, що "у Ющенка є свої сильні сторони". "За це я його поважаю. Але він зовсім не знає економіки", - сказав Янукович.

Сам себе Янукович позиціонує як представника нової влади, незаангажованої "київськими коридорами влади" за 2 роки роботи в столиці.

"Боротьбу зі мною я розцінюю як боротьбу представників старої збанкрутілої влади. Це боротьба з успішною політикою, яку я проводив останнім часом", - заявив Янукович, додавши, що ця боротьба, на його думку, ведеться "незаконними, недемократичними, неправовими методами.

Говорячи про "помаранчеву революцію", Янукович заявив: "Ми не маємо потреби в підказках, які побачили в цей час. Ми повинні реально боротися за незалежність. Це моя політична форма". Він додав, що про це буде говорити в ході своєї виборчої кампанії.

Разом з тим Янукович поскаржився, що "деякі ЗМІ не хочуть його показувати", у зв'язку із чим багато хто робить висновок про його бездіяльність як кандидата в президенти. "Я активно щодня працюю", - сказав він.

Говорячи про федералізацію, Янукович відзначив: "Я не хотів би, щоб настрій певної частини населення, а переважно це мої виборці, щоб він впливав на економічну політику держави".

Він знову підтвердив свої позиції щодо економічних реформ із "перенесенням центру ваги в регіони".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...