Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соратник Януковича з Мінздоров’я говорить, що Ющенка могли отруїти свої

Понеділок, 13 грудня 2004, 17:47
Перший заступник міністра охорони здоров'я України Олександр Орда ставить під сумнів версію отруєння Віктора Ющенка діоксином.

Як пише "Московський комсомолець", Орда заявив: щоб отримати такий ефект, як у Ющенка — тобто дефекти на обличчі, — потрібно вводити діоксин малими дозами протягом двох місяців.

"На думку лікаря, це може зробити тільки близьке оточення", - пише "МК" з посиланням на Орду.

До призначення в Мінздоров’я Орда працював начальником управління охорони здоров'я Донецької облдержадміністрації, коли її очолював Янукович.

У свою чергу директор австрійської клініки "Рудольфінерхаус" Михаель Цимпфер сказав "МК", що час, коли обличчя Ющенка набуде нормального вигляду, залежить від того підтипу отрути, який був застосований.

"У діоксинів дуже тривалий період перерозпаду, і зазвичай сліди отруєння не зникають протягом багатьох років".

"Зараз Ющенко здоровий фізично і розумово. Нам удалося знизити до мінімуму токсичність внутрішніх органів, однак пацієнт продовжує відчувати болі у внутрішніх органах. Також поки присутні хворобливі неврологічні симптоми", - сказав Цимпфер.

"Ми побудували діагноз на трьох основних моментах. По-перше, нами була підготовлена клінічна картина організму. Також ми провели дерматологічні дослідження, біопсію тканин і аналіз крові".

"Із самого початку ми спостерігали атиповий процес, який я за всі роки своєї роботи бачу вперше. Так і виникла версія про отруєння. Ми почали комплексну терапію, ще не знаючи, чим саме був отруєний пацієнт".

Цимпфер сказав, що Ющенко був отруєний 5 вересня. Він додав, що Ющенко був отруєний діоксином перорально, тобто він його прийняв разом з їжею або напоями.

"У діоксину ідеальна розчинність, і його могли підмішати в суп або майонез. Отрута швидко поширюється по всьому організму й уражає шлунково-кишковий тракт, а також печінку і підшлункову залозу. Крім цього, діоксин наносить шкоду нервовій системі, і нарешті його сліди починають з'являтися на шкірі".

Цимфер сказав, що зараз Ющенко здоровий і може приступити до роботи. "Я знаю, що після огляду він поїхав у центр Відня, щоб подивитися, як місто прикрашають до Різдва", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...