Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Віце-спікер Мартинюк хотів би, щоб Януковичу було куди повернутися з відпустки

Понеділок, 13 грудня 2004, 18:15
Перший заступник Голови Верховної Ради України Адам Мартинюк вважає малоймовірним встановлення результатів переголосування другого туру виборів президента до Нового року.

Як повідомили у прес-службі ВР, про це він сказав під час зустрічі з послом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Робертом Брінклі.

Перешкодити швидкому встановленню результатів можуть, на думку Мартинюка, скарги з боку одного чи іншого кандидата на найвищу посаду, подані до Центральної виборчої комісії.

Разом з тим, Мартинюк не виключив, що ім`я нового глави держави буде оголошено до кінця року за умов вагомої переваги одного з кандидатів та відсутності скарг від іншого.

"Через неоднорідність суспільства необхідно думати, що буде далі, шукати можливість співробітництва Віктора Ющенка та Віктора Януковича", - зазначив Мартинюк. На його думку, "якщо президентом стане Ющенко, то прем`єр-міністром слід призначити Януковича, і навпаки". "Президент повинен бути президентом всієї країни, а не окремої її частини”, - сказав він.

Брінклі відзначив велику роль Верховної Ради України у подоланні політичної кризи в Україні. У свою чергу, Мартинюк зазначив, що парламент зробив значний внесок у розв`язання "гострого конфлікту" між учасниками виборчого процесу.

"Потрібно слідувати диктатурі – диктатурі закону", - сказав він, підкресливши, що деякі рішення Верховної Ради, ухвалені під час "пакетного голосування", були "більше політичними, а не юридичними".

На думку Мартинюка, голова Верховної Ради України Володимир Литвин "зіграв одну з ключових ролей у розв`язанні конфліктного питання, консолідувавши фракції".

Торкаючись перспектив бюджетного процесу, Мартинюк наголосив, що всі політичні сили, представлені в парламенті, розуміють необхідність прийняття бюджету до Нового року, що дозволить провести соціальні виплати у повному обсязі і своєчасно затвердити місцеві бюджети.

"Небезпеки в тому, яким буде бюджет, немає – хто б не став президентом, він зможе знайти 226 депутатів, щоб внести додаткові зміни у разі необхідності", - сказав він.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування