Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генерала Кравченка випустили із тюрми - і можуть знову арештувати

Понеділок, 13 грудня 2004, 20:38
Екс-офіцер безпеки посольства в Берліні, генерал СБУ Валерій Кравченко вийшов на свободу із слідчого ізолятору, де він перебував під арештом.

Кравченко повідомив „Українській правді”, що рішенням військового суду Київського гарнізону йому було змінено запобіжний захід – тепер він перебуває на підписці про невиїзд.

Кравченко сказав, що сторона обвинувачення подала скаргу на це рішення, і тепер, чи залишиться Кравченко на свободі, у вівторок о 16 годині вирішуватиме військовий апеляційний суд Центрального регіону.

Кравченко сказав, що вийшов із Лук’янівського СІЗО у ніч на 8 грудня і встиг побувати на мітингу опозиції.

„Я не очікував, що таке буде в Києві. Коли повертався до України, думав, влада знову обдурить народ”, - сказав Кравченко.

Він повідомив, що обвинувачення йому висунуто за трьома статтями: „передача конфіденційної інформації іноземному закладу”, „невиконання наказу” і „залишення місця несення служби”.

Найцікавіше, за словами Кравченка, його більше не звинувачують у тому, що він оприлюднив накази, які йому давав Центр щодо стеження за опозицією за кордоном.

„Я питаю: якому іноземному закладу я передав інформацію? Вони кажуть: радіо „Німецька хвиля”. Так я ж не їм передав інформацію, а громадськості. А що я передав? Не документи, а те, що назвався, що офіцер безпеки посольства. Так я був задекларований розвідник, про мою місію була повідомлена німецька сторона”, - сказав Кравченко.

„Коли мені закидають невиконання наказу про повернення – так його не було. А щодо залишення місця служби – так треба розібратися із причинно-наслідковими зв’язками”, - додав Кравченко.

Як відомо, генерал Кравченко у лютому 2004 року оприлюднив у Берліні в ефірі „Німецької хвилі”, що протягом несення служби як офіцер безпеки посольства він отримував накази від Центру слідкувати за опозицією і високопосадовими чиновниками за кордоном.

У відповідь СБУ відкликало Кравченка назад, однак він понад півроку переховувався в Німеччині, а коли вирішив повернутися, його затримали прямо на кордоні України і Польщі.

„Українська правда”

Читайте також:

Генерала Кравченка тримали з бандитами і не годували

ПО ГЕНЕРАЛУ КРАВЧЕНКУ ПОРУШИЛИ КРИМІНАЛЬНУ СПРАВУ

Генерал Кравченко: "Коли ми говоримо про злочини режиму Кучми, то постає питання: а докази де? У мене такі докази є"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування