Онук Молотова прогнозує "серйозну" реакцію Росії на "помаранчеву революцію"

Вівторок, 14 грудня 2004, 11:49
Московський політолог В'ячеслав Ніконов заявляє, що "антиконституційний переворот" в Києві був підготовлений США і іншими західними країнами для того, щоб "загнати російського ведмедя у свій барліг".

В інтерв'ю "Die Welt" він пророкує "набагато серйознішу реакцію з боку Росії" у відповідь на події в Україні.

"Там іде революція, що є частиною операції із зміни режиму. Усе, що там зараз затверджується, відбувається не на правовій основі, а з позиції сили", заявляє російський політолог.

У відповідь на прохання "Die Welt" надати докази такій думці, Ніконов заявив, що "є сотні доказів цього". Насамперед, це - велика кількість організацій, фінансованих США і іншими західними країнами, які працювали "на перемогу Ющенка". Політолог не назвав інших фактів, які підтверджували б його точку зору.

"Кремль виходить із того, що Янукович вибори виграв… Росія вибори виграла, Захід хоче виграти ситуацію, хоче Україну", підкреслив політолог.

Він відзначив, що західні газети пишуть про ситуації навколо України, як "про останню вирішальну битву, яка повинна раз і назавжди вирішити російське питання й загнати російського ведмедя у його північний барліг". "Це загальна тональність світової преси в останні місяці", додав Ніконов.

"Я думаю, що незабаром піде набагато серйозніша реакція, вона матиме довгостроковий і стратегічний характер. Для мене очевидно, що Росія й Захід дуже сильно віддалилися один від одного", заявив політолог.

У відповідь на заперечення газети про рішення Верховного суду, який теж не визнав перемоги Януковича, Ніконов заявив, що "всі рішення після початку жовтогарячої революції ухвалювалися під тиском юрби".

"Багатьом депутатам парламенту й членам Верховного суду погрожували, це, мабуть, відомо. Вони не могли приймати інших рішень, якщо хотіли й далі жити в цій країні", вважає російський політолог.

В'ячеслав Ніконов є керівником фонду "Єдність заради Росії", а також членом партії Путіна "Єдина Росія". Газета нагадує також, що політолог є онуком колишнього радянського міністра закордонних справ Молотова.

"Українська правда"

Переклад Іносмі.ру


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News