Хрещатик буде перекритий до оголошення нового президента?

Вівторок, 14 грудня 2004, 13:31
Учасники акції громадянської непокори не мають наміру залишати наметове містечко на Хрещатику до оголошення остаточних результатів виборів.

Керівник групи охорони наметового містечка, що розмістилося напроти Київської мерії, Руслан Скідкин заявив: "Нас сюди ніхто не привозив, ми приїхали самі, і поки не маємо наміру звідси їхати".

Скідкин повідомив, що в цей час у наметовому містечку перебувають близько 2 тис. осіб з різних регіонів України.

За його словами, на вівторок заплановані переговори з довіреною особою Віктора Ющенка Романом Безсмертним і київським міським головою Олександром Омельченком про перенесення містечка.

У той же час, Скідкин підкреслив, що мешканці містечка не мають наміру іти за прикладом громадянської кампанії "Пора" і переносити своє містечко із проїжджої частини вулиці Хрещатик будь-куди.

Раніше громадянська кампанія "Пора" заявила, що знімає наметове містечко із проїжджої частини Хрещатика в Києві й переносить його на тротуар.

Перші намети в центрі Києва з'явилися 21 листопада, у день другого туру президентських виборів.

У той же час, начальник охорони наметового містечка стверджує, що "рішення (про переміщення табору) прийнято, але як реалізувати його практично, ніхто не знає", передає "Український вибір"

Зі слів Круковського, переміщення табору із проїжджої частини на тротуар створює додаткові труднощі. Він зазначив, що відповідно до домовленості з Київською міською державною адміністрацією, прихильники Ющенка повинні перемістити намети на тротуар на непарний бік Хрещатика, однак там бракує місця для розміщення всіх наметів і польових кухонь.

Крім цього, у разі переміщення наметів на тротуар можуть виникнути проблеми із гарантуванням безпеки табору.

Круковський також зазначив, що деякі прихильники Ющенка не збираються переставляти намети, оскільки, з їх слів, вони вже звикли перебувати на проїжджій частині й заявляють, що перемістяться на тротуар тільки якщо Ющенко особисто скаже їм про це.

Читайте також:

ПОРА йде з Хрещатика до Кучми

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування