Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма висунув опозиції свій ультиматум. Катеринчук назвав його неадекватним

Вівторок, 14 грудня 2004, 14:19
Президент Кучма заявляє, що підпише закон, який дозволяє друкувати виборчі бюлетені на двох поліграфічних комбінатах, тільки в стінах своєї адміністрації, після того, як вона буде розблокована.

"Глава держави зауважив, що розгляне й обов'язково підпише цей закон, але зробить це в стінах адміністрації президента, коли вона буде розблокована згідно з відповідними рішеннями учасників "круглого столу" з врегулювання політичної кризи в Україні від 6 грудня", - повідомляє у вівторок прес-служба президента.

Кучма нагадав, що під цим рішенням підписалися всі учасники багатосторонніх переговорів, у тому числі й лідер опозиції Віктор Ющенко. Однак адміністрація президента дотепер залишається нерозблокованою, всупереч досягнутим домовленостям, відзначив він.

Довірена особа Ющенка Микола Катеринчук назвав таку заяву Кучми "неадекватною".

"Я вважаю неадекватною заяву президента, пов'язану з розблокуванням президентської адміністрації ", - сказав депутат, підкресливши, що "якщо бюлетені не будуть надруковані в строк, то вибори 26 числа не відбудуться".

Рішення Ради повинно бути синхронізованим із рішенням ЦВК, переконаний Катеринчук.

Депутат повідомив, що на засіданні фракції "Наша Україна" у вівторок вранці питання про розблокування адміністрації не обговорювалися, але, "швидше за все, таке обговорення ще попереду". Він також пообіцяв, що реакція на заяву Кучми буде в контексті вимог проведення демократичних і прозорих виборів.

Катеринчук ще раз відзначив, що команда Ющенка до організації "Пора" не має стосунку, так само як не має на неї жодного впливу.

Громадянська кампанія "Пора" раніше заявляла, що має намір постійно пікетувати адміністрацію президента й приміщення, де він перебуває.

Верховна Рада 14 грудня затвердила закон про особливості застосування закону про вибори президента при переголосуванні другого тура виборів 26 грудня.

Відповідно до закону, бюлетені виготовляються на двох поліграфічних підприємствах - банкнотно-монетному дворі Нацбанку і поліграфкомбінаті "Україна".

Голова парламенту Володимир Литвин уже підписав цей закон і направив його на підпис президенту.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...