Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович з балкону сказав, що Крим росіянам не віддасть

Вівторок, 14 грудня 2004, 17:26
Кандидат Віктор Янукович заявляє, що через ухвалені Верховною Радою зміни до закону України про вибори президента 3 млн. громадян втратили право голосу.

"Ухвалений закон передбачає, що близько 3 млн. громадян - інваліди першої й другої групи, які проживають у промислових регіонах, не візьмуть участь у голосуванні", - заявив він у вівторок у Сімферополі на зустрічі з виборцями.

У зв'язку із цим Янукович звернувся "до всіх сусідів (інвалідів), людей доброї волі із закликом "не дати завоювати Україну". "Привезіть (інвалідів) на виборчі дільниці всіма наявними можливостями й засобами", - сказав Янукович.

Відповідаючи на запитання, чи погодиться його опонент, лідер опозиції Віктор Ющенко на теледебати, Янукович сказав: "Думаю, піде. Нам є про що поговорити", відзначивши, що питань багато, і "вони будуть серйозними".

Він також знову заявив про необхідність надання статусу державної російській мові і введення подвійного громадянства. "У нас немає іншого шляху", - підкреслив кандидат у президенти.

Крім того, Янукович знову відзначив можливість федерального устрою України в майбутньому. "Багато держав пройшли цей шлях за десятиліття. І я не виключаю, що Україна в перспективі може піти цим шляхом. Але найголовніше, щоб наша держава була єдиною і неподільною. Це - головне, а яким буде політичний устрій - це вирішувати її людям", - сказав він.

Коментуючи на прохання журналістів позицію партії "Російський блок" щодо приєднання Криму до Росії, Янукович сказав: "У цей складний для України час ми маємо максимально уникнути емоцій. Наше завдання - показати, що український народ - народ мудрий, єдиний і незалежний, і ми не допустимо ніякого іноземного втручання в наші справи. Суверенітет ми будемо охороняти й захищати".

Другу частину виступу Янукович провів на балконі українського музичного театру, перед будинком якого на площі зібралося, за оцінками організаторів, близько 15 тис. осіб. У цей же час на площі були присутні й прихильники кандидата Ющенка, які скандували ім'я свого лідера.

Прихильники Януковича тримали прапори й плакати із символікою свого кандидата, прихильники Ющенка - із символікою лідера опозиції. Були розставлені також агітаційні намети - як біло-блакитні, так і помаранчеві. Порушень громадського правопорядку не зафіксовано.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
Усі новини...
Реклама: