Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зінченко знає два сценарії зриву виборів від Януковича. Ющенко їде на завод

Вівторок, 14 грудня 2004, 20:15
Глава виборчого штабу Ющенка Олександр Зінченко допускає, що команда Януковича може спробувати зірвати вибори 26 грудня, однак упевнений, що зробити цього не вдасться.

У вівторок увечері на прес-конференції в Харкові, відповідаючи на питання журналістів, він припустив, що команда Януковича спробує реалізувати в нинішню кампанію два сценарії.

Перший з них, на його думку, буде полягати в доведенні того, що "за Януковича проголосували 15 мільйонів".

Однак довести це "нереально", переконаний Зінченко, припустивши в цьому зв'язку реалізацію другого сценарію.

Усвідомлення того, що вибори загрожують "тотальним програшем", вважає Зінченко, може привести до включення інших "моделей".

На його думку, у команді Януковича є люди, які "вважають, що немає іншого варіанта, крім сценарію зриву виборів", при цьому спроби зриву можуть здійснюватися й на сході й на заході України.

Він також знову озвинуватив у сепаратистських заявах главу Харківської обласної адміністрації Євгена Кушнарьова, висловивши сподівання, що органи прокуратури почнуть дії щодо глави області ще до 26 грудня.

"Те, що він почав - це від 7 до 12 років відповідальності", - сказав керівник штабу Ющенка, заявивши, що Кушнарьов "грубо порушив близько 25 статей Конституції".

У свою чергу, глава обласного штабу Ющенко Анатолій Матвієнко спростував заяву Кушнарьова про те, що прокуратура й суди не підтвердили факти фальсифікацій виборів у регіоні.

За словами Матвієнка, "прокуратура й суди не реагували адекватно на наші заяви", тому зараз представники опозиції звернулися в Генеральну прокуратуру, вимагаючи дати відповідні пояснення.

За словами Зінченка, у Харківській області зафіксовано "масу" документальних свідчень порушень під час виборів.

Зінченко також сказав, що Ющенко має намір приділити велику увагу Харкову в ході виборчої кампанії.

Облштабом ставиться завдання, щоб при голосуванні 26 грудня за Ющенка віддали свої голоси не менше 50% виборців.

За словами Зінченка, його приїзд до Харкова відкриває серію візитів політиків - зокрема, у середу очікується приїзд лідера СПУ Олександра Мороза й члена Соцпартії Юрія Луценка, які, серед іншого, проведуть мітинг на площі Свободи.

У п'ятницю в Харкові побуває Ющенко, у суботу там відбудеться круглий стіл на тему "Майбутнє України: федералізація або демократична децентралізація влади".

Як відзначив Зінченко, все це свідчить про "зовсім інше ставлення до Харкова й Східної України".

У ході перебування в Харкові Зінченко відвідав ТЕЦ-3, а також провів зустрічі з депутатами міської й районної рад.

Як стало відомо кореспонденту "Інтерфакс-Україна", Ющенко планує в п'ятницю відвідати одне з великих промислових підприємств регіону, взяти участь в "круглому столі" із представниками ділових кіл, дати низку радіо- і телевізійних інтерв'ю.


Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування