Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В АП мають намір звільнити Сацюка, щоб він залишився депутатом. Ківалова хочуть посадити

Середа, 15 грудня 2004, 09:40
Апеляційний суд Києва припинив у вівторок депутатські повноваження народного депутата Володимира Сацюка, який вже майже півроку є заступником голови Служби безпеки України.

Про це заявив у середу на засіданні Верховної Ради народний депутат Юрій Кармазін.

Водночас, за його словами, зараз в адміністрації президента готується указ, щоб заднім числом звільнити Сацюка з посади голови СБУ, і таким чином заперечити рішення суду.

У зв’язку з цим Кармазін звернувся до спікера Литвина з вимогою звернутися до голови ЦВК з відповідним повідомленням, щоб Центрвиборчком оголосив вибори в житомирському окрузі, за яким обирався Сацюк.

У свою чергу, Володимир Литвин заявив, що не знає "що там роблять в адміністрації", але підтвердив, що 12 жовтня регламентним комітетом були передані документи до апеляційного суду про припинення депутатських повноважень Сацюка, який в середу задовольнив скаргу.

"Все інше не можу коментувати, і не буду", - сказав Литвин.

Він також попросив секретаріат парламенту вжити відповідних заходів згідно з рішенням суду.

Литвин також оголосив у середу запит народного депутата Бориса Беспалого до генпрокурора про притягнення до кримінальної відповідальності колишнього голови ЦВК Сергія Ківалова.

Як відомо, Володимир Сацюк вважається креатурою Віктора Медведчука в СБУ. Він брав участь у вечері Ігора Смєшка з Віктором Ющенком 5 вересня, за кілька днів до того, як кандидат в президенти потратив до лікарні. Австрійські лікарі підтвердили факт отруєння Ющенка у період з 5 вересня.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування