Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун повернув ще одного старого заступника, звільненого за провал справи Александрова

Середа, 15 грудня 2004, 10:56
Генеральний прокурор України Святослав Піскун повернув Сергія Винокурова на посаду свого першого заступника.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури в середу.

Винокуров був звільнений з посади першого заступника генпрокурора в листопаді 2003 року. Його звільнив тодішній генеральний прокурор Геннадій Васильєв, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Васильєв звільнив Винокурова за незадовільне розслідування вбивства журналіста Александрова.

Винокуров також займався справою Гонгадзе.

Саме він підписував лист до Ради Європи, де говорилося, що внаслідок заходів, вжитих органами слідства, стало можливим наблизитися до з'ясування в повному обсязі обставин зникнення Гонгадзе 16.09.2000 року, а також установлення осіб, безпосередньо причетних до його зникнення й убивства.

Крім цього, заступниками генерального прокурора призначений Віктор Шокін, Олександр Медведько, Віктор Кудрявцев, Олександр Шинальський. Продовжують працювати заступниками генпрокурора Ольга Колінько й Володимир Дереза.

Також Василь Присяжнюк призначений заступником генпрокурора - прокурором Києва, Володимир Стеценко - прокурором Київської області, Микола Маркін, який працював до останнього часу прокурором Київської області - прокурором Одеси.

Піскун також скасував вказівку попереднього керівництва Генпрокуратури проводити перевірки судових органів.

За його словами, останнім часом органами прокуратури на місцях вжито низку заходів, спрямованих на втручання в діяльність органів судової влади, підрив її авторитету.

"Численні безрезультатні перевірки, порушення щодо працівників суду кримінальних справ, які не мали судової перспективи, здебільшого підривали довіру до органів прокуратури", - заявляє генпрокурор.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування