Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура воліє тримати генерала Кравченка за ґратами

Середа, 15 грудня 2004, 12:27
Генеральна прокуратура України наполягає на утриманні під вартою колишнього співробітника СБУ, генерала Валерія Кравченка.

Про це заявив журналістам у середу заступник генпрокурора Володимир Дереза, за словами якого, Генпрокуратура як і раніше підтримує свою точку зору із приводу обрання для Кравченка запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

"Ми зараз наполягаємо на обранні запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою", оскільки один зі злочинів, який вчинив екс-співробітник СБУ, є тяжким, сказав Дереза.

За його словами, судові засідання з розгляду справи Кравченка "по суті" будуть закритими, як це передбачено законом.

Як повідомлялося, 14 грудня Військовий апеляційний суд Центрального регіону направив на повторний розгляд у військовий суд Київського гарнізону матеріали кримінальної справи щодо Кравченка, який до повторного розгляду справи залишиться на волі.

Таке визначення суд виніс, задовольнивши апеляцію Генпрокуратури про повторний розгляд справи судом першої інстанції.

Апеляційний суд поставив за обов'язок військовому суду Київського гарнізону повторно розглянути справу в обвинуваченні генерала Кравченка, відповідно до процесуальних строків, протягом 3-4 днів.

Коментуючи в інтерв'ю журналістам рішення суду й своїх подальших дій, Кравченко відзначив, що буде "до кінця" відстоювати свої права, й заявив про це в суді. "Я буду наполягати на тому, щоб був виправдувальний вирок, або щоб ця справа до суду не дійшла", - сказав журналістам Кравченко до початку судового засідання.

Він також відзначив, що із приходом до влади нового президента "багато справ будуть переглянуті". Відповідаючи на запитання, чи розраховує він на зняття обвинувачення із приходом до влади Віктора Ющенка, Кравченко сказав: "Моя справа - вона ламаного гроша не варта".

Відповідаючи на запитання про умови утримання в Лук'янівському СІЗО, Кравченко відзначив, що вони були "прекрасні", тому що він утримувався в камері, розрахованій на 4 особи.

Колишній радник посольства України в Німеччині Кравченко, який заявив, що має у своєму розпорядженні матеріали про політичне стеження за українською опозицією, санкціоноване владою, передав через народного депутата Миколу Томенка низку матеріалів в Україну.

Він обвинувачується Генпрокуратурою в розголошенні конфіденційної інформації, щодо Кравченка також порушені додаткові кримінальні справи за статтями 402 частина 1 (непокора), 407 частина 3 (самовільне залишення місця відбування служби).

Як установило слідство, будучи військовослужбовцем СБУ, 16 лютого 2004 року Кравченко не виконав наказ керівництва СБУ про повернення з відрядження на територію України й самовільно залишив місце служби, без важливих причин ухилявся від виконання обов'язків по службі з 16 лютого по 7 жовтня поточного року.

Кравченко був затриманий 7 жовтня при перетині польсько-українського кордону й два місяці утримувався під вартою у Лук'янівському СІЗО.

8 грудня військовий суд Київського гарнізону змінив запобіжний захід Кравченку на підписку про невиїзд. Сторона обвинувачення, Генпрокуратура, подала апеляцію на це рішення.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте також:

Генерала Кравченка знову заарештують?

Генерала Кравченка випустили з в'язниці - і можуть знову заарештувати

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:04
Росіяни вдарили КАБами по промисловому об’єкту у Сумах
11:57
Споживання електроенергії зросло на 3,8%: в енергосистемі зберігається дефіцит – "Укренерго"
11:55
фотоЗ Таллінна до Києва: естонський депутат розпочав велопробіг, щоб зібрати гроші для ЗСУ
11:55
День після Чорнобилю. Як "Динамо" обіграло "Спартак" на переповненому 100-тисячному стадіоні
11:50
РосЗМІ: У Росії різко зросла кількість вакансій для людей з інвалідністю на тлі війни в Україні
11:39
відео"Патрулювала" кордон: прикордонники помітили рись у Карпатах
11:32
За 2023 рік перевізникам компенсували лише 6% витрат за пільговиків – Мінвідновлення
11:25
фотоРосіяни атакували КАБами Харківщину, серед постраждалих — діти
11:12
фотоУ Стокгольмі відкрився другий фестиваль "Українська весна"
11:05
відео Зеленський в річницю аварії на ЧАЕС закликав світ тиснути на Росію, щоб звільнити ЗАЕС
Усі новини...