Потебенько вважає, що рокіровка Васильєва й Піскуна була задумана Кучмою ще рік тому

Середа, 15 грудня 2004, 13:57
Народний депутат, колишній генеральний прокурор Михайло Потебенько думає, що в 2003 році президент звільняв генпрокурора Святослава Піскуна з наміром поновити його на посаді.

Це випливає з інтерв'ю Потебенька газеті "Сегодня".

Потебенько зізнався, що писав заяву президентові, у якій просив призначити його генпрокурором.

"Що стосується моєї заяви, це дійсно було зроблено - для того, щоб прокуратуру очолила нова, свіжа людина", - сказав Потебенько.

За словами Потебенька, він подав заяву Кучмі за день до винесення судового рішення щодо Святослава Піскуна, тобто вже після того, як президент оголосив, що прийме відставку Васильєва.

"Своїми діями я вирішив ще раз перевірити припущення про те, що повернення Піскуна на Різницьку (адреса Генпрокуратури) було задумане президентом і його оточенням давно, ще з моменту відставки Святослава Михайловича (Піскуна)", - мотивує свою заяву Потебенько.

Колишній генеральний прокурор вважає, що відсутність у відповідному указі президента мотиву відставки Піскуна була навмисною, тому що "це давало абсолютні шанси потім заперечити звільнення в суді, що й було зроблено".

"Випадково такий безграмотний документ не міг з'явитися, адже на Банковій (адреса адміністрації президента) є сильна юридична служба, яку очолює людина із правами заступника глави АП", - додає Потебенько.

У свою чергу, Потебенько заявляє, що, ставши Генпрокурором, він би склав свої повноваження після обрання нового президента. "Моє поздоровлення президента з інавгурацією було б одночасно проханням про відставку", - сказав Потебенько.

Потебенько заявив, що не вірить у версію, що Піскуна прибрали з посади через те, що він занадто близько підібрався до розгадки справи Гонгадзе, і висловив сумніви щодо причетності до вбивства Гонгадзе керівника "наружки" МВС генерала Пукача.

Також щодо переслідування Генпрокуратурою Юлії Тимошенко він зізнався, що "дійшов висновку, що взагалі всю цю чехарду з "справою Тимошенко" треба припинити".

"Особисто я нічого проти неї не робив, але беру на себе відповідальність за дії підлеглих", - сказав Потебенько.

У той же час, Потебенько впевнений у винуватості Павла Лазаренка. "Саме тому я підписував на нього подання в парламент", - підкреслив він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News