Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Білоконю передали 3 ящики горілки. Кучма залишається в облозі

Середа, 15 грудня 2004, 14:47
Громадянська кампанія "Пора" заявляє, що до 26 грудня не має наміру знімати блокаду з адміністрації президента на вулиці Банковій, а також із заміської резиденції Леоніда Кучми в Конча-Заспі.

"Це особисте рішення кампанії "Пора", прийняте у відповідь на те, що президент, всупереч рішенню парламенту, не відправив у відставку уряд Віктора Януковича, повідомив журналістам у середу координатор таборів блокування Андрій Рожнятовський.

Він підкреслив, що "Пора" не залежить ні від яких політичних сил, у тому числі від "Нашої України" і коаліції "Сила народу", тому вона не зобов'язана підкорятися розпорядженням і закликам лідерів цих організацій про зняття блокади держустанов.

У середу кілька десятків активістів "Пори" пікетували будинок МВС на вулиці Богомольця в Києві. У рамках акції вони поклали перед міністерством біле полотно із цитатою міністра внутрішніх справ Миколи Білоконя: "Янукович переможе - три дні пити будемо!" і залишили перед входом 3 ящики горілки.

Як повідомлялося, 14 грудня Кучма заявив, що підпише закон, що дозволяє друкувати виборчі бюлетені на двох поліграфічних комбінатах, тільки у стінах своєї адміністрації, після того, як вона буде розблокована.

"Глава держави відзначив, що розгляне й обов'язково підпише цей закон, але зробить це у стінах адміністрації президента, коли вона буде розблокована, згідно з відповідними рішеннями учасників "круглого столу" з врегулювання політичної кризи в Україні від 6 грудня", - повідомляє прес-служба президента.

Кучма нагадав, що під цим рішенням підписалися всі учасники багатосторонніх переговорів, у тому числі й лідер опозиції Віктор Ющенко. Однак адміністрація президента дотепер залишається нерозблокованою, всупереч досягнутим домовленостям, відзначив він.

Верховна Рада 14 грудня прийняла закон про особливості застосування закону про вибори президента при переголосуванні другого туру виборів 26 грудня.

Відповідно до прийнятого закону, бюлетені виготовляються на двох поліграфічних підприємствах - банкнотно-монетному дворі Нацбанку і поліграфкомбінаті "Україна".

Закон набуває чинності від дня опублікування й втрачає свою силу одночасно зі скасуванням дії закону про особливості застосування закону про вибори президента при повторному голосуванні 26 грудня 2004 року.

"Інтерфакс-Україна"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування