Янукович відхрещується від своїх прихильників і не впевнений у їхньому миролюбстві

Середа, 15 грудня 2004, 14:50
Кандидат у президенти Віктор Янукович заявляє, що не має стосунку до формування добровольчих організацій, які мають намір 26 грудня "прийти в Київ", і сподівається, що зіткнень між цими групами й прихильниками Віктора Ющенка не буде.

Про це Янукович сказав у середу в Миколаєві в інтерв'ю журналістам.
"Я не управляю цим процесом", - заявив він.

Янукович підтвердив, що йому тільки відомо про процес формування таких добровольчих організацій. "Люди хочуть захистити свої права й не хочуть, щоб перемагала сила. Вони будуть відстоювати своє право настільки, наскільки я це розумію. Цей процес зупинити не можна", - підкреслив він.

Відповідаючи на питання журналістів, який характер можуть мати можливі зіткнення між його прихильниками й прихильниками лідера опозиції Ющенка, Янукович сказав: "Це ви в них спитаєте. Я сподіваюся, що мирний".

Янукович також повідомив про свою відмову використати адмінресурс при формуванні місцевих штабів.

"Штаби формуються на добровільних основах. Не хочу принципово вдаватися до використання адмінресурсу. Я взагалі цього не хочу - я впевнений, що це не принесло користь моїй попередній виборчій кампанії, а принесло тільки шкоду", - підкреслив він.

Кандидат у президенти також повідомив, що триває робота з укомплектування територіальних виборчих комісій його представниками.

Разом з тим, він у черговий раз відзначив, що прийнятий Верховною Радою закон про внесення змін до закону про вибори президента є "порушенням прав громадян".

"Це - одна із причин, по якій ми вважаємо, що декларації про чесні й прозорі вибори з боку команди Ющенка були тільки деклараціями, і це була неправда", - підкреслив він.

У ході поїздки по Миколаївській області Янукович також виступив на мітингу перед працівниками суднобудівного підприємства ім. 61-го комунара й поспілкувався з жителями Миколаєва.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування