В НДП настав повний плюралізм. Але вже без Кушнарьова

Середа, 15 грудня 2004, 16:05
Народно-демократична партія України надала членам своєї організації право на самостійне визначення позиції під час повторного голосування 26 грудня.

Таке рішення прийняв політвиконком НДП, засідання якого відбулося у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ситуація про підтримку того чи іншого кандидата на виборах уже склалася в суспільстві. Вона відображена й серед членів НДП. Її можна оцінювати як 50 на 50, тому й було ухвалене рішення про вільний вибір", - зазначив голова НДП Валерій Пустовойтенко.

Однак лідера НДП турбує, щоб "у майбутньому не виникало ніяких переслідувань або приниження тих, хто голосував не за кандидата-переможця, щоби й у цьому Україна залишалася єдиною".

Територіальним партійним організаціям НДП рекомендовано сприяти реалізації права на вільне волевиявлення членів партії на місцях. Політвиконком також підкреслив важливість забезпечення прозорих і чесних виборів.

Крім того, на засіданні вирішено виключити з рядів партії керівника Харківської обласної організації НДП Євгена Кушнарьова, відповідно до поданої ним заяви.

При цьому учасники засідання закликали керівництво НДП, усіх членів партії докласти "максимум зусиль для збереження цілісності Харківської регіональної організації НДП".

Як повідомлялося раніше, Кушнарьов заявив про намір створити нову партію.

Крім того, ще влітку в НДП було утворено так звану "демократичну платформу", прихильники якої не погодилися з рішенням з'їзду про підтримку партією кандидата від влади Віктора Януковича, і підтримали Віктора Ющенка.

15 грудня народні депутати, що представляють демплатформу, вийшли із фракції НДП-ПППУ.

Читайте також:

Кушнарьов створить свою партію

Фракція Пустовойтенка розпалася. Він залишився без демплатформи

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...