Діоксини в організмі Ющенка - новий рекорд. Звідки отрута, буде відомо до кінця тижня

Середа, 15 грудня 2004, 16:10
Нові тести показують, що рівень діоксину в крові Віктора Ющенка в 6 тисяч разів перевищує норму.

Про це з посиланням на експертів, що проводили аналізи, повідомляє АР.

Така концентрація - близько 100 тисяч на грам жиру у крові - другий рекорд в історії людства, говорить професор токсиколог Абрахам Броуер з Амстердамського вільного університету, що проводив аналізи в минулі вихідні.

Нормальний рівень діоксину в крові - від 15 до 45 одиниць. Практично всі мають той або інший рівень діоксину в крові, оскільки ці токсичні хімікати широко поширені у навколишньому середовищі і акумулюються в їжі.

У випадку Ющенка, команда Броуера звузила пошук з існуючих більше 400 діоксинів до 29, і впевнена в тому, що їм вдасться ідентифікувати отруту до кінця тижня. Це, у свою чергу, дозволить підійти до розгадки у розслідуванні справи про отруєння.

"З хімічних відбитків, принаймні, ви зможете здогадатися, які джерела застосовувалися", сказав Броуер. "Лабораторія намагатиметься з'ясувати, які саме діоксини застосовувалися, і це допоможе простежити, звідки ці речовини і де їх можна замовити".

Експерти говорять, що Ющенко, чиє обличчя було спотворено, швидше за все, найгірше вже пережив, і що він повинен поступово видужати, без будь-якої шкоди для його щоденної діяльності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News