Кучма з "Порою" можуть зірвати вибори

Середа, 15 грудня 2004, 17:13
Якщо президент України Леонід Кучма найближчим часом не підпише закон, який дозволяє друкувати бюлетені на двох поліграфічних підприємствах, то вибори буде зірвано.

Про це заявив у середу голова Центральної виборчої комісії Ярослав Давидович.

Він зазначив, що фізично банктнотно-монетный двір Нацбанку за умови, якщо працюватиме цілодобово, починаючи з півночі середи, то до 20.00 23 грудня зможе надрукувати лише 20 млн. бюлетенів із необхідних 38,113 млн.

У той же час, Давидович висловив надію, що "до цього не дійде".

За словами глави ЦВК, поліграфкомбінат "Україна" готовий приступити до друкування бюлетенів у будь-який момент.

Як повідомлялося, 14 грудня Кучма заявив, що підпише закон, який дозволяє друкувати виборчі бюлетені на двох поліграфічних комбінатах, тільки у стінах своєї адміністрації, після того, як її буде розблоковано.

Раніше в цей день Верховна Рада ухвалила закон про особливості застосування закону про вибори президента при переголосуванні другого туру виборів 26 грудня.

Відповідно до ухваленого закону, бюлетені виготовляються на двох поліграфічних підприємствах - банкнотно-монетному дворі Нацбанку й поліграфкомбінаті "Україна". Документ має підписати президент.

Тим часом, громадянська кампанія "Пора" заявляє, що до 26 грудня не має наміру знімати блокаду з адміністрації президента на вулиці Банковій, а також із заміської резиденції глави держави в Конча-Заспі.

"Це особисте рішення кампанії "Пора", прийняте у відповідь на те, що президент, всупереч рішенню парламенту, не відправив у відставку уряд Віктора Януковича, повідомив журналістам у середу координатор таборів блокування Андрій Рожнятовський.

Він підкреслив, що "Пора" не залежить від жодних політичних сил, у тому числі від "Нашої України" і коаліції "Сила народу", тому вона не зобов'язана підкорятися розпорядженням і закликам лідерів цих організацій про зняття блокади держустанов.

Раніше лідери опозиції закликали своїх прихильників розблокувати органи влади. Блокада почалася після другого туру голосування на президентських виборах.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте також:

Кучма висунув опозиції свій ультиматум. Катеринчук вважає його неадекватним

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News