Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кушнарьов і губернатор Кірпи подають у відставку

Середа, 15 грудня 2004, 17:30
Голова Харківської облдержадміністрації Євген Кушнарьов має намір залишити цю посаду на користь роботи главою Харківської облради й на користь публічної політики.

На прес-конференції в середу в Харкові він повідомив, що подав президенту України заяву про відставку з посади голови обласної державної адміністрації.

"Зараз я перебуваю у двотижневій відпустці по 26 число (26 грудня - повторне голосування в другому турі президентських виборів), по закінченні якого попросив звільнити мене із займаної посади у зв'язку з обранням головою Харківської обласної ради", - сказав Кушнарьов.

Тим часом, як раніше повідомлялося, Київський районний суд призупинив головування Кушнарьова в облраді за скаргою племінника лідера опозиції Ярослава Ющенка до розгляду справи по суті, що намічений на 17 грудня.

Відповідаючи на запитання журналістів, як він ставиться до винесеного судом вироку, Кушнарьов сказав, що "це проблема суду", заявивши, що, написавши заяву про відставку з посади голови обласної адміністрації, він "ставить крапку" у питанні поєднання ним двох посад.

Як повідомлялося, свою відпустку Кушнарьов має намір присвятити агітації за Віктора Януковича. На прес-конференції він повідомив, що весь майбутній тиждень буде їздити по районах Харківської області, зустрічатися з людьми й роз'яснювати їм свою позицію.

***

Глава Львівської облдержадміністрації Олександр Сендега подав президенту України заяву про звільнення з посади.

"Я сьогодні написав заяву й направив президенту", - сказав Сендега в середу під час прес-конференції у Львові, назвавши цей крок реакцією на засідання Львівської обласної ради 14 грудня.

"Я сприймаю критику, але вчора пролунало багато безпідставних обвинувачень на мою адресу, а я не хочу, щоб заплямували моє ім'я", - сказав Сендега.

На його думку, ці обвинувачення й рішення про недоцільність перебування Сендеги на пості глави Львівської обладміністрації інспіровані деякими політичними й бізнес-групами, що мають кадрові амбіції.

Із цього числа Сендега виключив блок "Наша Україна", назвавши позицію його представників "зваженою".

Відповідно до законодавства, голів областей в Україні призначає й звільняє з посади президент, тобто Кучма повинен прийняти або не прийняти відставку Сендеги.

До призначення нового глави обладміністрації його обов'язки виконує перший заступник, у цьому випадку - Богдан Матолич, передає "Інтерфакс-Україна".

Як відомо, Сендега вважається ставлеником міністра транспорту Георгія Кірпи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяВ Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...