Боделан не хоче єднання. Його люди перекрили трасу на Одесу

Середа, 15 грудня 2004, 20:17
Близько 70 машин із учасниками автопробігу "Поїзд дружби" не можуть потрапити до Одеси. Їм заблокували дорогу кілька машин і "живий ланцюг" із прихильників Віктора Януковича.

"Уже півтори години ми стоїмо на кордоні міста Одеса і ніяк не можемо рушити. За наявною інформацією, нас не пускають за вказівкою мера Одеси Руслана Боделана", повідомила учасниця автопробігу журналістка Ольга Годованець.

За її словами, дорогу перегородили кілька машин із символікою Віктора Януковича, які неможливо об'їхати. "Поїзд дружби" не пропускають навіть за умов, що машини візьмуть із собою біло-сині прапори, замінивши ними оранжеві.

"40 машин, що вийшли із Києва, мають тільки державні прапори і символіку автопробігу - сонця, - розказує журналістка. – Ще 30 одеських машин, які приєдналися до нас із жовтогарячими прапорами, вже мінімізували кількість символіки Ющенка. Оскільки наша акція об'єднавча, то ми залюбки взяли б прапори Віктора Януковича, проте проїхати нам все одно не дають".

На місце події виїхали правоохоронці, які не втручаються у переговори між різними сторонами.

За словами учасника автопробігу Вахтанга Кіпіані, дорогу перекривають близько 150 осіб, з них 80 відсотків - молодики молодше 18 років. Вони одягнуті легко і мерзнуть на морозі.

Ще 15 відсотків пікетчиків складають старі люди. Пікетчики поводяться надто агресивно, тичуть пальцями в обличчя, ругаються матом.

Прихільники Януковича зробили "пункт пропуску" на трасі - вузеньке виконце для машин "без сімволіки". Через деякий час події з "поїздом" призвели до повного блокування траси на Одесу.

Вахтанг повідомив, що в результаті інциденту "поїзд зірветься з графіку". "Але до Одеси ми потрапимо за будь яких умов", сказав він. За словами Кіпіані, у четвер вранці в Одесі відбудеться мітинг студентів, в якому планують взяти участь учасники автопробігу.

Кіпіані вдалося прорватися в місто тільки після того, як він зняв помаранчевого шарфа і кепку з сонечком - офіційною емблемою автопробігу. В Одесі він взяв участь в мітингу на Куліковому полі, куди за його словами спочатку зібралася повна площа людей, однак вони розійшлися, не дочекавшися учасників поїзду. Там же планувався концерт за участю гуртів "От вінта" й "Немо" в рамках акції єднання.

Тільки близько півночи за допомогою "Беркута" "Поїзду Дружби" вдалося проїхати до Одеси.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування