Янукович і Ющенко дали ЦВК два дні на формування тервиборчкомів

Четвер, 16 грудня 2004, 10:00
До Центральної виборчої комісії надійшли подання обох кандидатів у президенти на включення своїх представників до складу територіальних виборчих комісій.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомила в четвер керівник прес-служби ЦВК Зоя Шарикова.

Вона також повідомила, що у ЦВК не надійшли заяви від жодного з кандидатів про зняття своєї кандидатури з балотування у президенти.

Відповідно до календарного графіка організаційних заходів щодо підготовки й проведення повторного голосування 26 грудня, ЦВК до 17 грудня має сформувати 225 територіальних виборчих комісій на підставі подань кандидатів у президенти, кожний з яких має право подати до 5 кандидатур у кожен тервиборчком.

В четвер опівночі, відповідно до законодавства, банкнотно-монетный двір Нацбанку України приступає до друкування виборчих бюлетенів. У них внесені прізвища кандидатів у президенти Віктора Ющенка й Віктора Януковича.

У випадку якщо хто-небудь із кандидатів зійде з передвиборчих перегонів після початку друкування бюлетенів - у бюлетені навпроти його прізвища буде проставлений штамп "Вибув". У такому разі кандидатові, що залишився, для обрання президентом необхідно набрати більше половини голосів виборців, які взяли участь у виборах.

Як повідомлялося раніше, на підпис президентові подано закон, прийнятий парламентом у вівторок, відповідно до якого бюлетені виготовляються, крім банкнотно-монетного двору, також і на поліграфкомбінаті "Україна".

Президент України Леонід Кучма заявив, що підпише закон тільки у стінах своєї адміністрації, після того як її буде розблоковано.

Уповноважений представник кандидата у президенти Ющенка в Центральній виборчій комісії, народний депутат Юрій Ключковський вважає, що якщо буде точно відомо про відмову президента підписати зміни до закону, те банкнотно-монетний двір встигне надрукувати всі необхідні бюлетені.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування