Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соціалісти викрили КПУ у грантоїдстві і прихованій підтримці Януковича

Четвер, 16 грудня 2004, 11:45
Соціалісти звинувачують комуністів у підтримці Януковича на виборах, попри заяви про непідтримку жодного з кандидатів.

Про це заявив на сесії парламенту член фракції СПУ Олександр Баранівський.

За його словами, кожна партія має право підтримувати будь-кого з кандидатів, але про це треба заявляти відкрито. "Кого підтримувати – це право кожної партії, але для чого обманювати людей", - наголосив Баранівський.

За його словами, лідер КПУ Петро Симоненко заявляє, що партія зайняла принципову позицію не підтримувати жодного з кандидатів.

Соціаліст навів приклад статті в газеті "Перемога", де перший секретар Попільнянського райкому КПУ заявляє про підтримку його організацією кандидата в президенти України Януковича.

Також Баранівський зазначив, що в середу з трибуни член КПУ, який очолює комісію парламенту з встановлення фактів закордонного втручання у фінансування виборів в Україні через недержавні організації, Валерій Мішура звинуватив "Нашу Україну" та соціалістів у тому, що вони на гранти закордонних організацій беруть участь в різного роду навчаннях щодо демократичного розвитку суспільства.

Баранівський підкреслив, що 8-9 травня Інститут виборчого права на американський грант проводив в Житомирі навчання активу різних політичних партій, серед яких були і "Наша Україна", і СПУ, "Регіони України", "Трудова Україна", СДПУ(О), а також представники КПУ і, зокрема, три народних депутатів від фракції КПУ, у тому числі Мішура.

Баранівський зазначив, що "як кажуть в народі, чия б нявчала, а твоя б мовчала".

Лідер КПУ Симоненко заявив на сесії, що комуністи чітко визначилися щодо непідтримки жодного з кандидатів. Він підкреслив, що комусь дуже хочеться, щоб партія підтримала якогось з кандидатів.

Він звинуватив соціалістів у тому, що вони підтримують політику, яка "нав'язана Америкою" щодо проведення "помаранчевої революції" по сценарію, який прийшов, зокрема, і з Румунії.

Член фракції КПУ Мішура звернувся до СПУ, щоб вони направили в комісію, яку він очолює, свого представника, який буде "глибоко працювати над документами", а "не витягуватиме шпильки" із загального звіту.

УНІАН

Читайте також:

СДПУ(о) і "донецькі" пожертвували своїм часом, щоб комуністи звинуватили США у фінансуванні Ющенка

У Януковича буде дешева кампанія. Біг-морди нагадуватимуть, що "він ще на цьому світі"

США витратили на демократію в Україні в 10 разів менше, ніж Росія на Януковича

Міжнародні фонди назвали комуністів "спекулянтами"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування