Ющенковці поприбирали за собою сміття і переїхали в намети під Верховну Раду

Четвер, 16 грудня 2004, 12:16
Прихильники кандидата в президенти Віктора Ющенка залишили "Український дім" у Києві.

Зараз "Український дім" закритий, прибиральниця виносить через чорний вхід залишки сміття.

Як повідомив "Українським Новинам" виконувач обов'язків коменданта "Українського дому" Микола Величкович, раніше планувалося, що прихильники Ющенка покинуть Дім у середу, 15 грудня, до 17:00.

Однак, зі слів Величковича, прибирання будинку й вивезення майна прихильників Ющенка забрало більше часу, ніж передбачалося.

Більшість прихильників Ющенка, які жили в "Українському домі" перемістилися в наметовий табір кампанії "Пора", який знаходиться в Маріїнському парку біля Верховної Ради.

Продукти, які залишилися в "Українському домі", прихильники Ющенка мають намір пожертвувати інтернатам у Києві, Київській області, а також Тернополі.

Водночас, прихильники Ющенка і далі перебувають в Будинку профспілок на Майдані Незалежності.

Як повідомив комендант Будинку профспілок Ігор Меркатун, прихильники Ющенка готові залишити будинок, як тільки коаліція "Сила народу" прийме таке рішення.

Він зазначив, що прихильники Ющенка перебувають у будинку переважно вдень, щоб видавати учасникам масових акцій на підтримку Ющенка посвідчення "Учасників жовтогарячої революції" і допомагати їм у відправленні додому в регіони.

Уночі в Будинку профспілок залишається тільки невелика група прихильників Ющенка, які допомагають охороняти будинок.

Меркатун підкреслив мирний характер взаємин прихильників Ющенка й працівників Будинку профспілок.

Як повідомляло агентство, раніше прихильники Ющенка зайняли "Український дім", Будинок профспілок, а також інші будинки в Києві.

Усього, за даними прихильників Ющенка, під час проведення масових акцій на його підтримку, у Києві було зайнято близько 30 будинків, у яких жили від 100 і більше прихильників Ющенка.

Міністерство внутрішніх справ порушило 7 кримінальних справ за фактом захоплення прихильниками Ющенка "Українського дому", будинку Федерації профспілок та інших державних установ.

Крім цього, прихильники Ющенка розбили наметовий табір на Хрещатику, а також кілька невеликих таборів, зокрема біля Ради та адміністрації президента.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування